Hem ENERGI NorDan AB investerar i solcells-anläggningar från Yokk Solar AB till företagets tre fabriker i Sverige

NorDan AB investerar i solcells-anläggningar från Yokk Solar AB till företagets tre fabriker i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

NorDan AB investerar i solcells-anläggningar från Yokk Solar AB till företagets tre fabriker i Sverige 3

NorDan AB (Tanumshede) har beställt solcellsanläggningar till sina fabriker i Tanumshede, Kvillsfors och Bor. Solcellsanläggningarna levereras av Yokk Solar AB, Uddevalla.

Anläggningarna är på mellan 112 kW och 128 kW toppeffekt och förväntas att sammantaget producera över 340 MWh ren solel per år. Anläggningarna i Tanumshede och Kvilllsfors blir markbaserade medan den i Bor monteras på taket till en lagerhall.

-Med den här investeringen i förnyelsebar solel tar vi ytterligare steg i vår satsning på hållbarhet och digitalisering i produktion av fönster och dörrar vid våra fabriker i Sverige, säger Dag Kroslid, VD för NorDan AB och COO i NorDan Gruppen. Investeringen i egen elproduktion kommer sänka vårt inköp av el från nätet, och satsningen ingår i koncernens ecoDigital readyTM strategi.

-Vi är stolta över att ha fått förtroendet att leverera solcellsanläggningar till det tillverkande industriföretaget NorDan, säger Jonas Malmström, VD för Yokk Solar AB. NorDans investering är ett skolexempel på hur klimatomställning kan gå till i praktiken, och bidrar till att skapa och säkra arbetstillfällen både på kort och lång sikt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>