Spacemaker tecknar avtal med Skanska för användning av AI-plattform i tidig planering av bostadsprojekt
Hem TEKNIK Spacemaker tecknar avtal med Skanska för användning av AI-plattform i tidig planering av bostadsprojekt

Spacemaker tecknar avtal med Skanska för användning av AI-plattform i tidig planering av bostadsprojekt

Publicerat av: Redaktionen

Spacemaker tecknar avtal med Skanska för användning av AI-plattform i tidig planering av bostadsprojekt 2

Oskar Kurasz, verksamhetschef för Skanska Sverige, och Håvard Haukeland, medgrundare och VD för Spacemaker har tecknat ett partnerskapsavtal om Skanskas användning av Spacemakers AI-plattform för optimering av markanvändning i de tidiga faserna av bostadsprojekt.

Skanska är en ledande utvecklare av bostäder och bostadsområden i Norden. Med AI-plattformen från Spacemaker vill företaget stärka sin digitala transformation, vilken sker inom alla delar av företaget.

– Byggbranschen har länge efterfrågat den här typen av hjälpmedel. Det ger oss möjlighet att snabbt analysera, simulera och visualisera alternativa förslag till utformning tidigt i ett bostadsprojekt. Med traditionella metoder tar det för lång tid att genomföra. Plattformen hjälper oss att utveckla mer effektivt och bygga attraktivare bostadsmiljöer”, säger Oskar Kurasz.

Spacemaker erbjuder en egenutvecklad mjukvarulösning som kombinerar molntjänster med artificiell intelligens för att hjälpa utvecklare att maximera boendekvaliteten och tätheten i bebyggelsen för en viss byggmark. Detta genom att ta hänsyn till fysiska data, regelverk och lokala krav och önskemål.

– Vi har utvecklat Spacemakers AI-plattform inte bara för utan också tillsammans med arkitekter, ingenjörer och bostadsutvecklare. Som ett av dessa framåtblickande företag, som var tidigt med att använda Spacemaker, är vi stolta över att Skanska utvidgar sitt partnerskap med oss”, säger Håvard Haukeland.

Skanska börjar använda Spacemaker i bostadsprojekt i Stockholm och är den andra stora svenska byggkoncernen som med kort mellanrum offentliggör ett utvidgat partnerskap med Spacemaker. Förutom Skanska är Spacemaker nu partner till AF Group, OBOS, NREP, JM och franska Bouygues. Spacemaker vann 2019 Innovationspriset från den norska byggbranschen. Företaget är finansierat med riskkapital från bland annat Atomico och Northzone.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>