Hållbara startups belönas med 100 000 kronor
Hem STARTUP Hållbara startups belönas med 100 000 kronor

Hållbara startups belönas med 100 000 kronor

Publicerat av: Redaktionen

Stipendier om totalt 100 000 kronor ska delas ut till BizMakers startups.

Det är Nordeas Norrlandsstiftelse som vill uppmärksamma nya företag som på ett tydligt sätt inkluderat hållbara värden i sina affärsmodeller och innovationer.

– Det känns jätteroligt att vi, tillsammans med Nordea, kan lyfta fram och belöna entreprenörer som genom sina affärsidéer bidrar till en positiv samhällsutveckling, säger BizMakers vd Eva Nyh Hederberg.

Carina Bergquist Palm, ordförande för Nordeas Norrlandsstiftelse, beslutar om vilka startups som erhåller stipendierna.

– Innovation och entreprenörskap skapar stora värden för vår regionala tillväxt, vilket är viktigt för oss som bank. Vi hoppas att denna typ av satsningar på nytänkande företag även ska leda till utveckling och förnyelse inom vår egen bransch, säger Carina Bergquist Palm.

BizMaker har under 2019 antagit en ny strategi där hållbar utveckling genomsyrar verksamheten.Hållbara startups belönas med 100 000 kronor

– Ett av områdena som omfattas är intaget av nya startups till vår inkubatorverksamhet, där affärsidéerna ska kunna bidra till ett eller flera av FNs globala hållbarhetsmål, säger Eva Nyh Hederberg.

För att stötta det arbetet har Nordeas Norrlandsstiftelse beslutat att dela ut stipendier till tre av BizMakers startups som på ett bra sätt bidrar till dessa mål.

– Vi vill premiera människor med hållbara affärsidéer och lyfta fram dem som inspirerande förebilder för andra, säger Carina Bergquist Palm.

Prisutdelningen sker den 28 november i anslutning till BizMakers event “Framtidens Företag” på Grönborg i Sundsvall. Stipendierna delas ut i följande kategorier:

  • Lönsamhetspriset: 40 000 kr
    Går till en startup som visar att en hållbar affärsidé skapar lönsamhet och konkurrenskraft.
  • Jämställdhetspriset: 40 000 kr
    Går till en startup som visar att ett jämställt företagande skapar ökad dynamik och bättre resultat.
  • Utvecklingspriset: 20 000 kr
    Går till en startup som tar framtidens utmaningar på allvar och stegvis styr mot ett hållbart företagande.

– Vi kommer utvärdera om utdelningen av stipendier till BizMakers startups är något vi kan göra fler gånger. Det är vår förhoppning, avslutar Carina Bergquist Palm.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>