Stilsäker Hållbarhetsfestival i ReTuna Återbruksgalleria
Hem EKONOMI Stilsäker Hållbarhetsfestival i ReTuna Återbruksgalleria

Stilsäker Hållbarhetsfestival i ReTuna Återbruksgalleria

Publicerat av: Redaktionen
Stilsäker Hållbarhetsfestival i ReTuna Återbruksgalleria

Sofia Bystedt, centrumledare för ReTuna Återbruksgalleria

Hur skapar vi hållbar inredning och design? På en massa olika sätt! Lördagen den 7 mars är det dags för årets Hållbarhetsfestival i ReTuna Återbruksgalleria. Välkommen till en dag full av inspiration och hållbar shopping.

– Temat för årets Hållbarhetsfestival är hållbar inredning och design. Under festivalen fyller vi huset med utställare, experter och försäljare inom området. I år hålls festivalen i samarbete med Svensk Form Örebro, säger Sofia Bystedt, centrumledare för ReTuna Återbruksgalleria.

Som besökare kan du bland annat spana in verk signerade av studenterna från Recycle Design. Dagen bjuder även på föreläsningar och panelsamtal med experter.

– En av höjdpunkterna blir när vinnaren i tävlingen Omformera utses. Alla tävlanden ställer ut sina tävlingsbidrag som bedöms utifrån fyra kriterier: hållbarhet, design, säljbarhet, skalningspotential, säger Sofia Bystedt.

Konstnären Markus Wetzel öppnar för första gången upp sin arbetsyta för publik och förklarar sitt pågående projekt ”What is part of the last collection“. Han presenterar även tidigare projekt och delar med sig av sina tankar om upcycling/återvinning och konst.

Program:

Kl. 11: Studio Sanjaki berättar hur man klär om en möbel i textil.

Kl 12: ReTuna Design ger tips om hur de arbetar med att renovera möbler.

Kl 13: ReModa visar hur det ser ut bakom kulisserna i butiken.

Kl 14: Vinnaren i tävlingen Omformera utses! Hen får möjlighet att ha en pop-up-butik på ReTuna i ett år. I juryn sitter Marie-Louise Hellgren (formgivare), Mats Widbom (vd Svensk Form), Anna Bergström (återbrukskonsult) och Stefan Nilsson (”Trend-Stefan”).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>