Hem IT Studenter erbjuds spetskurser inom AI och IoT

Studenter erbjuds spetskurser inom AI och IoT

Publicerat av: Redaktionen
Studenter erbjuds spetskurser inom AI och IoT 2

Deltagare vid invigningen av Seeds for the Future 2020 i Huaweis studio vid det svenska huvudkontoret i Solna.

Den 26 oktober, gick invigningen av årets upplaga av Huaweis studentprogram Seeds for the Future, av stapeln. Programmet är en global satsning med studenter från hela världen och arrangeras i år online under fem dagar, mellan den 26 och 30 oktober. I programmet erbjuds studenterna ett antal valfria spetskurser inom bland annat AI, cloud, IoT och strategiskt ledarskap.

Med vid årets öppningsceremoni fanns talare som Markus Hidell, professor vid KTH, Gunnar Snorri Gunnarsson, Islands ambassadör i Kina och Lars Friberg, handläggare internationella samarbeten vid Vinnova. Med vid ceremonin var även Peter Lundin, vice president R&D för Huawei Sverige, Alexandra Leiton, kommunikatör KTH och två studenter från KTH. Övriga deltog online.

– Vi tycker det är fantastiskt att våra studenter får möjlighet att få inblick i arbetslivet på det här sättet som Huawei erbjuder via programmet Seeds for the Future, säger Markus Hidell, associate professor vid KTH.

– För oss är det viktigt att som globalt bolag hjälpa till att höja kompetensen inom ICT i hela världen genom att ge studenter över hela världen möjlighet att möta varandra och den främsta kompetensen. Inte minst här i Sverige med sin ledande ställning inom IT och telekom vill vi ge svenska studenter en inblick i forskningsfronten och hur den globala arenan ser ut, säger Peter Lundin, vice president R&D för Huawei Sverige.

Studentprogrammet Seeds for the Future erbjuder studenter toppmoderna kurser i teknik och ledarskap, och dessutom nätverkande mellan studenter runt om i världen. I år ansvar Huawei Sverige för studenter från: Linköpings universitet, Göteborgs universitet, Stockholms universitet, KTH, Uppsala universitet, Copenhagen Business School, Reykjavik University, University of Iceland och University of Akureyri.

Från Sverige har Huawei tidigare år bjudit in tio universitetsstudenter för att vara del av Seeds for the Future. Syftet är att öka ICT-kunskapen i världen eftersom Huawei har en stark tro på att teknik kan hjälpa oss att göra världen bättre och mer hållbar. På grund av den pågående pandemin arrangeras programmet online i år. Huawei har dessutom utökat antalet antagna till programmet där 17 studenter från Sverige och 6 studenter från Island har blivit utvalda att delta i Seeds for the Future 2020. Studenterna har valts ut utifrån goda studiemeriter inom sina fält (ICT och STEM) och stort teknikintresse. Efter att ha deltagit i programmet och med godkänt provresultat i kurserna tilldelas de ett Seeds for the Future-certifikat.

Bakgrund:

  • Seeds for the Future lanserades 2014 under mässan Mobile World Congress i Barcelona med ändamålet att aktivt bidra till att stärka den digitala agendan i Sverige.
  • Under 2019 deltog över 5700 studenter från 126 länder i programmet globalt.
  • Över 1300 studenter från olika europeiska länder har deltagit i Seeds for the Future sedan starten.
  • Tidigare år har Seeds for the Future-programmet bestått av en resa till Kina med besök vid Huaweis HQ i Shenzhen, med kunskaper och erfarenheter som de haft stor nytta av i framtiden. P.g.a Covid-19 genomför programmet i år digitalt.

Relaterade länkar

Global sida för Huaweis studentprogram Seeds for the Future

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>