Åtta finalister utsedda i we_change sustainability hackathon 2019
Hem STUDIER Åtta finalister utsedda i we_change sustainability hackathon 2019

Åtta finalister utsedda i we_change sustainability hackathon 2019

Publicerat av: Redaktionen

Ungas innovationskraft har fått stå i centrum när we_change under hösten har anordnat sustainability hackathons runt om i landet.

Tusentals gymnasieungdomar i åtta städer har tillsammans med ledande samhällsaktörer arbetat fram lösningar på några av vår tids mest utmanande frågor.

Nu har finalisterna korats.Sustainability hackathon är en satsning inspirerad av de hackathonprocesser som ofta används inom it-sektorn och produktutveckling för att hitta lösningar på svåra problem. Under hackathonprocesserna har eleverna arbetat fram förslag på projekt, föreningar, sociala företag, politiska reformer, kampanjer och andra idéer med syfte att hantera olika samhällsutmaningar och samtidigt bidra till att olika Globala mål uppfylls. Fler än 350 grupper har deltagit och fantastiskt kreativa idéer har formulerats, entreprenörskapsanda har väckts och förändringskraft har aktiverats. Ett helt gäng nya changemakers har, genom egen kraft och grupparbetets driv, sett dagens ljus – alla med olika färdigheter, kunskap och erfarenheter och med en vilja att bidra till en positiv förändring.

Samarbetsaktörerna som varit med på turnén har efter varje hackathon valt ut sin favorit i varje stad. Av dessa bidrag har nu en nationell jury sållat fram de grupper som ska representera sin stad på finalen i Stockholm den 29 januari.

Finalisterna är:

● “Wealth & Health” från Donnergymanasiet i Göteborg

● “Seventeen” från Campeon Frigymnasium i Helsingborg

● “Team Träd” från Malmö Borgarskola i Malmö

● “Team Bamsekollektion” från Thorildsplans gymnasium i Stockholm

● “Hem, skola, fritid” från Rosendalsgymnasiet i Uppsala

● “FRI” från Hagagymnasiet i Borlänge

● “Välj din nya väg” från Rudbeckianska gymnasiet i Västerås

● “Talk!” från Klara Teoretiska Gymnasium i Linköping

Vill du intervjua grupperna eller deras lärare om deras medverkan i höstens aktiviteter och hur de ser på sin finalplats? Kontakta: Rebecca Bergman på 076 001 06 97.

Huvudpartners till we_change sustainability hackathon är IKEA, H&M, SIDA, SEB. Under turnén har även kommuner, lokala företag och organisationer deltagit.

Juryn består av: Begonia Randhav (ordförande) WWF Youth, Leon Allinge – Locker Room Talk, Noura Berrouba – LSU, Erika Svensson – Gullers Grupp, Björn Fondén – Grant Thornton, Mariel Jumpa – Slow Fashion World.

Om we_change

Åtta finalister utsedda i we_change sustainability hackathon 2019

we_change är Sveriges största hållbarhetssatsning för unga. Vårt uppdrag är att inspirera och skapa förutsättningar för unga, gymnasieskolor, företag, kommuner, myndigheter och organisationer att mötas kring frågor som berör vår gemensamma framtid. Varje år åker we_change på Sverigeturné och möter tusentals gymnasieelever. Under turnén skapar vi en mötesplats där unga får kunskap och verktyg för att kunna driva förändring. Med det syftet har we_change engagerat fler än 70 000 unga sedan starten 2011. We_change är sedan 2017 en del av Stiftelsen Fryshuset

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>