Kapa dyra energiräkningar med en smart termostat
Hem TEKNIK Kapa dyra energiräkningar med en smart termostat

Kapa dyra energiräkningar med en smart termostat

Publicerat av: Redaktionen

Med en smart klimatassistent i hemmet är det idag möjligt att styra både värmepumpar och luftkonditioneringsapparat via din mobiltelefonen.

Något som är bra både för miljön och den egna plånboken.

Under vinterhalvåret blir många av oss i Sverige påminda om hur mycket det kan kosta att hålla våra bostäder varma. Enligt Eurostat kommer drygt fyra femtedelar av den totala energianvändningen i Europeiska hushåll från värme och varmt vatten.

Samtidigt tvekar många att stänga av värmesystemet hemma för att spara pengar. En orsak är att det reagerar långsamt. Det är förståeligt att inte vilja återvända till ett kallt hem, bara att behöva vänta på att värmen ska värma upp den.

Lyckligtvis finns det många smarta lösningar för att minska energin som behövs för att värma ditt hem. Att minska onödig energikonsumtion kan dessutom leda till besparingar och är bra både för plånboken och miljön.

Genom att använda smarta IoT-produkter som kan styra temperaturen baserat på variabler likt lokala väderprognoser, geofencing och om fönster är öppna eller stängda kan stora mängder energi sparas.

Användning av smarta termostater kan spara upp till 31 procent av ett hushålls uppvärmning enligt siffror från företaget Tado som tillverkar smarta produkter för klimatkontroll hemma.

VI TIPSAR! Tre smarta klimatanläggningar som gynnar både miljön och plånboken

Tado Smart Thermostat V3+

Kapa dyra energiräkningar med en smart termostat

Tado låter värmesystemet anpassas efter ditt liv och bli mer effektivt än någonsin. Geofencing-teknik sänker automatiskt värmen när den sista personen går hemifrån och börjar värma upp igen när den känner av att den första personen kommer tillbaka. Systemet anpassar värmen efter väderprognosen och drar nytta av naturlig värme för att spara energi. Reglera flera rum eller zoner separat med appen.
https://www.tado.com/se/

Netatmo Smart Termostat
Använd Netamos Smarta Termostat för att justera temperaturen hemma, från sängen eller andra sidan av jordklotet. Schemalägg uppvärmningen till när du kommer hem från semestern. Termostaten utgår ifrån svaren på fem frågor för att skapa ett schema som utgår ifrån dina vanor och din livsstil, så att du bara utnyttjar värmen när det behövs.
https://www.netatmo.com/sv-se/energy/thermostat

Honeywell T6 Pro Smart Thermostat
T6 anpassar sig till din livsstil med hjälp av innovativ geofencingteknik. Den vet när du är borta och hjälper till att spara energi. Den vet också när du är precis runt hörnet och säkerställer att ditt hem har önskad temperatur när du kommer hem. Med appen kan du välja antingen schemaläggning veckovis eller ändra temperaturen på distans om dina planer ändras.
https://getconnected.honeywellhome.com/sv/t6

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>