Atea tar helhetsgrepp om HSBs IT-arbetsplatser
Hem IT Atea tar helhetsgrepp om HSBs IT-arbetsplatser

Atea tar helhetsgrepp om HSBs IT-arbetsplatser

Publicerat av: Redaktionen

Atea tecknar nytt avtal med HSB Affärsstöd för drift och leverans av HSBs IT-arbetsplatser.

Avtalet sträcker sig över 36 månader, till ett uppskattat värde av totalt 45 miljoner sek. Fokus för leveranserna blir säker drift, maximal verksamhetsnytta och hållbar livscykelhantering.

– Det är spännande att vara i mål med avtalet och vi ser fram emot att påbörja arbetet med att, tillsammans med HSB Affärsstöd, säkerställa en mer effektiv och samtidigt hållbar arbetsplats, säger Linus Wallin som är chef för Region Stockholm på Atea.

Atea tar helhetsgrepp om HSBs IT-arbetsplatser

Avtalet är ett heltäckande funktionsavtal och innebär att Atea kommer att ansvara för drift och leverans av IT-arbetsplatser till samtliga 26 regionföreningar, plus HSB Riksförbund med fyra tillhörande bolag. Tjänsten som upphandlats är komplett arbetsplats vilket innefattar hårdvara, mjukvara, drift, underhåll och förvaltning.

Dessutom ligger stort fokus på hållbar livscykelhantering vilket innebär att Atea tar huvudansvaret för att hållbarhet ska genomsyra alla delar av IT-arbetsplatsen – från val av utrustning och leverantörer, via logistik och support, till återtag och slutligen återvinning.

Målet med avtalet för HSB är att minska administrationen i organisationen, och på så sätt öka lönsamheten, samtidigt som man säkerställer en säker drift och ett mer hållbart och strukturerat IT-återtag. Avtalet är också en del i ett större program för renodling av IT där en HSB-gemensam IT-arbetsplats utgör en grundförutsättning för kommande strategisk utveckling.

– Atea har stor erfarenhet och kompetens kring att jobba med organisationer som finns lokalt utspridda över landet, vilket är en trygghet för oss. Dessutom kan de hjälpa oss till nästa nivå när det gäller hållbarhetsarbetet runt våra IT-arbetsplatser, vilket har varit tongivande i kravställningen, säger Mikael Andreasson som är Affärsområdeschef för Digitalt Möte på HSB Affärsstöd.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>