TH1NG möjliggör smart snöröjning i Örnsköldsvik
Hem TEKNIK TH1NG möjliggör smartare snöröjning i Örnsköldsvik

TH1NG möjliggör smartare snöröjning i Örnsköldsvik

Publicerat av: Redaktionen

Övik Energi deltar i ett projekt för smartare snöröjning i Örnsköldsviks kommun.

Projektet bygger på TH1NGs IoT-plattform IoT Open, sensorer och ett LoRa-nät. 

TH1NG och Övik Energi utvecklar nu samarbetet genom en ny affär.

Snöröjning kan vara svårt att planera, särskilt i kommuner som är stora till ytan. Någon måste åka ut för att titta på hur vägarna ser ut, hur mycket snö som har drivit och avgöra om snöröjning behövs. Det blir lätt väldigt kostsamt. Med IoT-baserade lösningar går det lättare att optimera snöröjningen.

TH1NG möjliggör smart snöröjning i Örnsköldsvik Genom att mäta och samla in data om lokala förhållanden som fukt, temperatur och nederbörd skapas möjligheter att röja snö, sanda och salta vägarna i kommunen på ett mer kostnadseffektivt och hållbart sätt.

TH1NG levererar i denna affär LoRa-gateways som ska användas för att bygga ut den befintliga infrastrukturen ytterligare och möjliggöra smart snöröjning på en större geografisk yta. TH1NG hjälper även Övik Energi med expertkunskap kring API-kopplingar mellan IoT-plattformen och analysverktyg som används i projektet.

– Vi affärsutvecklar tillsammans med vår kund, Övik Energi, och skapar nya och spännande smarta tjänster till kommunen för att möta framtidens smarta samhälle. Vi är stolta över att få leverera teknik och innovation för att hitta nya möjligheter och samhällsnytta baserat på vår IoT-plattform IoT Open, säger Klas Westholm, VD på TH1NG.

– TH1NG visar återigen att de var rätt val av plattformsleverantör, IoT Open fungerar utmärkt, säger Håkan Gunnarsson, produktutvecklare på Övik Energi.

IoT-plattformen IoT Open används sedan flera år i verksamheten för andra IoT-tillämpningar hos Övik Energi och i kommunen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>