Urbangreen bygger gröna tak på Campus Albano på uppdrag av Skanska för ca 3,5 miljoner kronor
Hem TEKNIK Urbangreen bygger gröna tak på Campus Albano på uppdrag av Skanska för ca 3,5 miljoner kronor

Urbangreen bygger gröna tak på Campus Albano på uppdrag av Skanska för ca 3,5 miljoner kronor

Publicerat av: Redaktionen

Urbangreen bygger gröna tak på Campus Albano på uppdrag av Skanska för ca 3,5 miljoner kronor

​Campus Albano ska bli ett vetenskapligt nav som knyter ihop Stockholms Universitet och Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) med varandra samt med staden och bildar ett hållbart campus med utbildningslokaler, kontor och laboratorier för studenter, lärare och forskare.

Det initiala bygget består av totalt 65 000 kvadratmeter universitetslokaler, fördelat på tre huskroppar, för Stockholms Universitet. Byggnationen på området har börjat och pågår under tre år.

Urbangreen erhöll 2018 en order för montering av sedum på Albano hus 3 som genomfördes under hösten 2019. Nu har Urbangreen fått fortsatt förtroende då Urbangreen också kommer att agera underentreprenör till Skanska vid genomförandet av Albano hus 1, 2 och 4. Projektet omfattar anläggande av sedummiljötak och kommer att genomföras under 2020 samt 2021.

Målet är att Campus Albano ska bli en förebild inom hållbart stadsbyggande. I projektet tas stor hänsyn till den biologiska mångfalden samt andra hållbarhetsaspekter.

– Campus Albano är ett stadsutvecklingsprojekt som rimmar särskilt väl med Urbangreens ambitioner att bidra till att skapa hållbara fastigheter och öka grönskan i våra städer. Vi ser fram emot ett fint och nära samarbete med Skanska under projektet, säger Marcus Edvinsson, försäljningschef på Urbangreen.

Urbangreen är ett innovationsföretag med en tydlig vision om att leda den gröna utvecklingen med ekosystemtjänster i våra stadsmiljöer och har på kort tid fått stort erkännande i branschen och ses idag som marknadsledande inom entreprenad av taklandskap. Bolaget levererar produkter och systemlösningar för gröna tak och väggar i Norden och Baltikum. Innovationerna kan ge fastighetsägare en bättre värdeutveckling, en bättre dagvattenhantering samt ett positivt miljöavtryck.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>