Stjärnbeströdd kväll för en jämnställd hjärtsjukvård
Hem HÄLSA Stjärnbeströdd kväll för en jämnställd hjärtsjukvård

Stjärnbeströdd kväll för en jämnställd hjärtsjukvård

Publicerat av: Redaktionen

Stjärnbeströdd kväll för en jämnställd hjärtsjukvård

Under mars månad slår tusentals kvinnor i 18 städer runtom i landet, ett slag för en jämställd hjärtsjukvård och ny forskning på kvinnohjärtat genom kampanjen Woman in Red.

Varje dag avlider omkring 50 kvinnor i Sverige av akut hjärtinfarkt. Sex av tio dödsfall kan förebyggas. Äldre kvinnor med hjärtinfarkt får fortfarande inte rätt behandling enligt rekommendationerna.

Den 9 mars bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben in till Woman in Red med stjärnartister och information om den senaste forskningen på kvinnohjärtat. Babben Larsson, Mark Levengood, Shirley Clamp, Robert och Maria Wells underhåller och de medicinska experterna professor Karin Schenck-Gustafsson och livsstilsprofessor Mai-Lis Hellénius informerar om den senaste forskningen på kvinnohjärtat.

Måndagen den 9 mars delar Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa tillsammans med 1,6 & 2,6 miljonerklubben ut sina årliga stipendier till unga forskare för forskning på kvinnors hjärthälsa under Woman in Red i Stockholm. Stipendierna delas ut av socialminister Lena Hallengren. Woman in Red kampanjen samlar in pengar till förmån för vetenskaplig forskning som är betydelsefull och livsviktig för kvinnor.

Ökade forskningsanslag leder till att fler liv kan räddas och att mer kunskap om hjärthälsa kan spridas till allmänheten. Symtom och biologi vid hjärtinfarkt är olika mellan kvinnor och män. Trots detta är kvinnohjärtat underrepresenterat i kliniska studier och forskningen bedrivs i stor utsträckning på manshjärtat. Woman in Red är en kampanj som syftar till att fler kvinnor ska överleva hjärt- och kärlsjukdomar.

.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>