Vi summerar 2019 i den digitala års-och hållbarhetsredovisningen
Hem CIRKULÄR EKONOMI Vi summerar 2019 i den digitala års-och hållbarhetsredovisningen

Vi summerar 2019 i den digitala års-och hållbarhetsredovisningen

Publicerat av: Redaktionen

Vi summerar 2019 i den digitala års-och hållbarhetsredovisningen

2019 var ett starkt år för LKF där vi redovisar ett bra ekonomiskt resultat och ett marknadsvärde på 14,3 miljarder kronor.

Vi hade bland annat 8 pågående byggprojekt med sammanlagt 565 lägenheter, ordnade vårfester med temat biologisk mångfald, blev helt fossilbränslefria i uppvärmningen av alla våra 9912 lägenheter och invigde en tvättmedelsfri tvättstuga. Och mycket mycket mer!

Vill dela med oss av vår hållbara vardag – stort och smått hör ihop

Hållbarhet handlar om både det lilla och det stora. Å ena sidan en förenklad och mer hållbar vardag, för alla. Å andra sidan klimatfrågor på en global nivå. Det som görs i det lilla påverkar det stora och tvärtom.

Ett tryggt och hållbart boende är centralt för att kunna leva ett gott liv. Därför är det viktigt att vi på LKF är lyhörda för våra hyresgästers önskemål och behov.

– Minst lika viktigt är det att vår egen organisation fungerar bra, såväl ekonomiskt som ekologiskt och socialt. När vi arbetar hållbart och mår bra på jobbet vet vi att det sprider sig till dem vi möter i vår vardag, säger Fredrik Millertson, vd.

LKF arbetar för att skapa attraktiva hem, bygga fler bostäder och skapa ett bättre Lund. Detta genom att sedan drygt 70 års tid skapat hem som håller länge och som underhålls långsiktig. Dessutom arbetar vi på olika sätt med att skapa förutsättningar för trygga och trevliga bostadsområden och tar aktiv del i utvecklingen av Lund.

2019 – fortsätt brett hållbarhetsarbete

Mer konkret handlar vår måluppfyllelse för 2019 exempelvis om vi:

  • skapade en bra dialog mellan oss och våra hyresgäster,
  • arrangerade vårfester och andra bosociala aktiviteter,
  • såg över vilka material vi använder när vi bygger,
  • testade nya klimatsmarta lösningar,
  • såg till att våra fastigheter är så energieffektiva som möjligt,
  • utvecklade vår satsning på solceller,
  • underlättade för återbruk och källsortering
  • och mycket mer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>