Zemission hjälper EU utveckla batteriuppvärmning för elfordon
Hem TEKNIK Zemission hjälper EU utveckla utsläppsfri batteriuppvärmning för elfordon

Zemission hjälper EU utveckla utsläppsfri batteriuppvärmning för elfordon

Publicerat av: Redaktionen

EU kliver in för att främja fordonstekniken

Albatross är ett EU-projekt som involverar 21 företag från 10 länder, de tar alla med sig sin respektive expertis till projektet.

Zemission är en del av projektet och ansvarar för utsläppsfri uppvärmning av elbilens batteripack. Batterierna måsta alltid ha en temperatur mellan 20° och 40° C. Det slutliga målet är ett batteripack med maximerad prestanda, genom att använda dagens tillgängliga teknik. Under 2023 kommer resultatet att presenteras.

Avgaser som man kan andas

Zemission hjälper EU utveckla batteriuppvärmning för elfordon

Zemissions system är oöverträffad när det gäller effektivitet och utsläpp. Zero-emission innebär att utsläppen innehåller endast vatten och varm luft. CO2-utsläppen är neutrala vid användning av etanol eller HVO. Skadliga utsläpp av CO, HC, NOx och PM ligger alla under omgivnings nivåerna. Med andra ord är avgaserna andningsbara och fungerar bra i trånga utrymmen, som ett garage. Zemission och de andra bolagen i Albatrossprojektet kommer att ge en teknisk boost till den europeiska fordonsindustrin genom att utveckla det mest effektiva batteripaketet för elfordon.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>