Dustin satsar på ett grönare lager – installerar solcellsanläggning och LED
Hem ENERGI Dustin satsar på ett grönare lager – installerar solcellsanläggning och smarta LED-armaturer

Dustin satsar på ett grönare lager – installerar solcellsanläggning och smarta LED-armaturer

Publicerat av: Redaktionen

Nu installerar Dustin en drygt 2 400 kvm stor solcellsanläggning på centrallagret utanför Stockholm, som servar hela den nordiska marknaden.

Dessutom byts all gammal belysningsarmatur i den 20 000 kvm stora produktionshallen ut mot nya moderna och smarta LED-armaturer.

Detta är en del av Dustins hållbarhetsmål om att ha noll klimatpåverkan i värdekedjan år 2030.

Dustin räknar med att solcellsanläggningen ska förse lagret med 405 000 kilowattimmar förnybar energi per år, motsvarande 30 procent av elförbrukningen. Dessutom kommer de nya LED-armaturerna minska användningen av elförbrukningen med 30 procent. Solcellsanläggningen tillsammans med de nya LED-armaturerna innebär att behovet av att köpa el till centrallagret kommer att vara 30 procent av vad det är idag.

Dustin satsar på ett grönare lager – installerar solcellsanläggning och LED– Vi arbetar löpande med att göra lagret ännu mer klimatsmart. Detta är ett viktigt steg mot vårt hållbarhetsmål om att ha noll klimatpåverkan i värdekedjan 2030. På det här sättet bidrar vi till att ny grön el produceras. Vi arbetar dedikerat för att minska utsläppen inom de områden vi kan påverka i vår värdekedja, säger Henrik Lampa, hållbarhetschef på Dustin.

Dustin är också en del i Axel Johnson-koncernens jättesatsning där Sveriges största solcellspark byggs, vilket innebär mer än en fördubbling av landets solparksbestånd.

Solcellerna på centrallagret kommer att driftsättas i november. Fastigheten ägs av logistikfastighetsaktören Logicenters och det är Swede Energy som har uppfört och installerat solcellsanläggningen.

– Det känns mycket roligt att vi nu kan driftsätta den här solcellsanläggningen. Inte minst då vi får utföra det här projektet med Logicenters som är en spännande aktör med högt ställda hållbarhetsmål. Att Dustin aktivt arbetar för att minska sin klimatpåverkan är något den här solenergiinstallationen blir ett ytterligare bevis på, säger Markus Duseus, regionsansvarig på Soltech Energy Solutions.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>