​Hundratals bidrag i kampen mot Corona genom Hack the Crisis
Hem TEKNIK ​Hundratals bidrag i kampen mot Corona genom Hack the Crisis

​Hundratals bidrag i kampen mot Corona genom Hack the Crisis

Publicerat av: Redaktionen

​Hundratals bidrag i kampen mot Corona genom Hack the Crisis

På rekordtid organiserades och genomfördes Hack the Crisis i helgen den 3-6 april – ett hackaton online i kampen mot Corona. Över 7 000 deltagare med över 500 bidrag var med och tävlade under 48 intensiva timmar.

I måndags kväll den 6 april utsågs de sex vinnarna inom de tre fokusområdena rädda liv, rädda samhället och rädda näringslivet. Nu går DIGG vidare och matchar vinnarna med myndigheterna som anmält behov.

– DIGG kommer att samordna och matcha de vinnande lösningarna med de myndigheter som anmält behov inom de olika fokusområdena, för att lösningarna ska kunna implementeras så snart som möjligt, säger Anna Eriksson generaldirektör för DIGG – Myndigheten för digital förvaltning. Det kommer också vara möjligt för andra att arbeta vidare med övriga förslag, fortsätter Anna Eriksson.

Alla idéer finns tillgängliga på webbplatsen https://www.hackthecrisis.se/winners

DIGG har även uppdraget från regeringen att arbeta vidare som projektledare för Hack for Sweden så att hackatonet utvecklas till ett årligt event för att främja öppen och datadriven innovation som en integrerad del av den offentliga verksamheten. Uppdragets ska utföras i samverkan med Svenska institutet (SI) och redovisas till Infrastrukturdepartementet senast den 31 januari 2021.

– Det känns mycket hedrande och spännande att få fortsätta driva Sveriges gemensamma hackaton, Hack for Sweden och därigenom skapa digitala mötesplatser för att lösa samhällets behov med hjälp av öppna data och datadriven innovation, avslutar Anna Eriksson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>