Hjälp gärna varandra med återvinningen i påsk
Hem MILJÖ Hjälp gärna varandra med återvinningen i påsk

Hjälp gärna varandra med återvinningen i påsk

Publicerat av: Redaktionen

Hjälp gärna varandra med återvinningen i påsk

Vi närmar oss en påskhelg som för många kommer att se annorlunda ut än tidigare. Vi på Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) arbetar med förberedelse för vad som brukar vara en helg med stora mängder förpackningar i omlopp och hög belastning på våra återvinningsstationer.

I år är det dock svårare att förutse hur läget kommer att bli. Vi vill dock uppmana alla att hjälpa andra. Kanske handlar du åt din äldre granne, släkting eller bekant nu i corona-tider? Ta gärna med deras använda förpackningar till återvinning på vägen.

– Om vi ser till tidigare år så vet vi att påsken är en intensiv högtid för insamlings- och återvinningssystemet. Det handlar om ett par lediga dagar på raken, och det innebär att volymerna på våra återvinningsstationer oftast blir betydligt större än de brukar vara, säger Veronica Forberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI.

– Vi tycker självklar att det är bra att många konsumenter är så noga med att lämna sina tomma förpackningar till återvinning. Att vi har ett högt engagemang när det gäller miljö och cirkularitet är fantastiskt! Men för oss innebär större volymer en logistisk utmaning, och i år ser utmaningen annorlunda ut än tidigare kopplat till corona-krisen. Vi vet att färre kommer att resa till skidorter och lantställen, fler kommer att vara hemma men det är väldigt svårt att förutse exakt vilka effekter det kommer att få för vår verksamhet, fortsätter Veronica.

Just nu jobbar FTI med att justera scheman för tömningar och sätta in extra insatser där man fått indikationer på att det kommer att behövas. Vi bedömer att vi i grunden har en god planering för våra återvinningsstationer runtom i landet, men det finns en risk för att vissa stationer blir överbelastade. Vi ser då gärna att konsumenterna kontaktar oss direkt och låter oss veta om en station behöver tömmas eller städas och vi ska jobba för att snabbt sätta in insatser där det behövs. Gör gärna en felanmälan via vår webbplats, där kan du också se information om när en station tömdes senast och när den ska tömmas nästa gång.

– Vi planerar så gott vi kan inför påskhelgen, och uppskattar verkligen om alla våra återvinnare bidrar när det gäller att vika ihop förpackningar och undvika att ställa saker utanför behållarna om det är fullt. Vi vill också uppmana alla att hjälpa äldre eller personer i riskgrupp även med återvinningen. Tillsammans kan vi göra skillnad, säger Veronica Foberg Gustafsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>