421 klimatkompenserar över 500 ton koldioxid tillsammans med GoClimate
Hem HÅLLBAR UTVECKLING 421 klimatkompenserar över 500 ton koldioxid tillsammans med GoClimate

421 klimatkompenserar över 500 ton koldioxid tillsammans med GoClimate

Publicerat av: Redaktionen

Managementkonsultbolaget 421 ökar takten i sitt hållbarhetsarbete och fördjupar CSR-arbetet genom att ta ytterligare ansvar för sin och personalens påverkan på klimatet.

Under 2021 klimatkompenseras för bolagets verksamhet samt för samtliga anställdas uppskattade privata utsläpp. Detta är en del i ett mer aktivt hållbarhetsarbete på företaget och en del i arbetet med de globala hållbarhetsmålen, Agenda 2030.

– För oss på 421 är det en självklarhet att vara med och driva utvecklingen i rätt riktning, säger Erica Ohlsson, CSR-ansvarig på 421. Vi har integrerat hållbarhetsfrågor i vår dagliga verksamhet och genom att arbeta med de globala målen och klimatkompensera ökar vi nu takten på vårt hållbarhetsarbete.

Förra året utsågs en CSR-ansvarig på 421 och under 2021 har ett gemensamt arbete genomförts för att identifiera vilka av de globala hållbarhetsmålen som ska vara fokus under året. Mål 13, som handlar om att bekämpa klimatförändringarna är ett av dem. En åtgärd som 421 gör är att klimatkompensera genom satsningar på klimatprojekt tillsammans med GoClimate. Över 500 ton koldioxid klimatkompenseras för under året viket även inkluderar anställdas privata utsläpp.
– Vi vill ta ansvar för vår klimatpåverkan och därför klimatkompenserar vi under 2021 för 525 ton koldioxid. Klimatkompensationen görs i samarbete med GoClimate som investerar i klimatprojekt. Det är glädjande att 421:s medarbetare blir klimatvänliga både på arbetet och i sin vardag. Med detta initiativ hoppas vi såklart kunna inspirera fler företag till att följa efter, hälsar Erica Ohlsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>