440 procent – så mycket ökade Swappies försäljning under Black Week
Hem HÅLLBAR EKONOMI 440% ökade Swappies försäljning under Black Week

440% ökade Swappies försäljning under Black Week

Publicerat av: Redaktionen

Intresset för begagnade och renoverade telefoner fortsätter.

Något som onekligen bekräftades under Black Week förra veckan, då e-handelsföretaget Swappie ökande sin försäljning med 440 procent i jämförelse med en vanlig vecka i november.

Swappie, som köper in och säljer begagnade och renoverade iPhones, slog återigen försäljningsrekord under Black Week. Dessutom visar en sökordsmätning att intresset för Swappies telefoner i år var högre än konkurrenternas.

Intresset för begagnade produkter ökar, och inte minst för hemelektronik. Vilket både gynnar plånbok och miljö. Inte minst det sistnämnda med tanke på att nytillverkade mobiltelefoner bidrar till stora mängder koldioxidutsläpp. Faktum är att hela 85-95 procent av koldioxidavtrycket från en telefon uppstår när den tillverkas.

440 procent – så mycket ökade Swappies försäljning under Black Week– Det riktas allt mer kritik mot Black Week då nedsatta priser kan bidra till överkonsumtion och onödiga köp. Men för oss är det roligt att se att denna vecka kan bidra till något positivt och faktiskt få konsumenter att ta bidra till minskad miljöpåverkan, genom att välja renoverad teknik framför nytillverkad, säger Fanny Nyman, Marknadschef för Swappie i Sverige

Sverige låg topp tre i försäljning under Black Week

Sverige hade den tredje högsta försäljningen under Black Week i jämförelse med Swappies övriga marknader, vilket är en ytterligare indikation på att allt fler svenskar väljer att konsumera hållbart. En undersökning visar även att i år kan varannan svensk tänka sig en redan använd produkt i julklapp. Ett positivt besked för alla som vill eftersträva en cirkulär ekonomi.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>