Fundler lanserar portföljen Hållbar Framtid
Hem GRÖN EKONOMI Fundler lanserar portföljen Hållbar Framtid

Fundler lanserar portföljen Hållbar Framtid

Publicerat av: Redaktionen

För en majoritet av svenska sparare är hållbarhetskriterier en viktig aspekt när de väljer fond.

Fundler lanserar portföljen Hållbar Framtid

För vissa är jämställdhet viktigast, för andra klimataspekter eller att företagen inte sysslar med tobak eller vapen.

Nu lanserar Fundler portföljen Hållbar Framtid. Den nya portföljen består av sex olika fonder som alla fokuserar på viktiga hållbarhetskriterier och är ett av få investeringsalternativ som väljer jämställdhet som en viktig faktor. Fundler har i dag 60 000 kunder och fem miljarder SEK i förvaltat kapital.

Att fondrobotar har blivit allt mer intressant för sparare är tydligt. Nu väljer robotrådgivaren att förstärka sitt erbjudande kring hållbarhet ytterligare, de har därför valt ut fonderna i Hållbar Framtid med stor omsorg. För att kvalificera sig ska de naturligtvis ha god potential för avkastning. Men lika viktigt är hur de underliggande bolagens hållbarhetsarbete bidrar till att förändra sin sektor eller bransch för att skapa just en mer hållbar framtid.

– Hållbar Framtid är en väldiversifierad hållbarhetsportfölj med en ”best-in-class” investeringsstrategi. Detta innebär att fonderna gör mer än att ge finansiell avkastning, de tar även en aktiv roll i förändringen. Hållbarhet är utan tvekan en klok grund att basera sitt sparande på, vilket allt fler sparare har insett. Jämställda bolag har i hög utsträckning kunnat påvisa en starkare tillväxt över tid och klimatfrågan kommer att vara en av de viktigast politiska fokusområdena under lång tid, säger Ulf Ahrner, förvaltningschef och medgrundare, Fundler.

Hållbar Framtid är en ren aktiefondportfölj och passar sparare med en längre investeringshorisont. Riskspridningen sker genom diversifiering mellan både geografiska områden och sektorer. Fondportföljen tar sikte på FN:s hållbarhetsmål genom fokus på klimat, jämställdhet och ansvarsfull industrialisering av utvecklingsländer, där innehaven har en stark påverkan inom dessa områden. Oavsett var företagen är lokaliserade eller vilket område de verkar inom, är deras ambition att driva en positiv förändring avgörande för om de kvalificerar sig för portföljen.

En undersökning som Ipsos Norm nyligen har genomfört på uppdrag av Fundler visar att för åtta av tio fondsparare är hållbarhetsaspekten viktig vid val av fonder. Fler kvinnor än män tycker att dessa frågor är viktiga. Endast elva procent av kvinnorna tycker att det är oviktigt, mot 28 procent av männen.

Även övriga portföljer hos Fundler har en hög lägstanivå när det kommer till hållbarhetskriterier. Minst 85 procent av innehavet är alltid hållbarhetsinriktade fonder.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>