Hållbarhetsplattformen Worldfavor lanserar Worldfavor Transparency och Transparency Initiative – den första centrala plattformen för företag att utbyta transparent och jämförbar ESG-information
Hem NYHETER Worldfavor lanserar Worldfavor Transparency och Transparency Initiative

Worldfavor lanserar Worldfavor Transparency och Transparency Initiative

Publicerat av: Redaktionen

Worldfavors hållbarhetsplattform är byggt på den senaste tekniken för att möjliggöra hållbara beslut för företag, investerare, banker och andra intressenter.

Worldfavor är idag stolta över att lansera Worldfavor Transparency – en unik, digital mötesplats för företag där de enkelt kan dela och ta del av ESG-information (environmental, social and governance – miljö, socialt ansvar och bolagsstyrning).

Samtidigt lanseras Transparency Initiative, där ledande aktörer som Danske Bank, Oatly, Tryg och Grant Thornton går samman för att främja transparent och jämförbar ESG-information i en centraliserad plattform.

Worldfavor lanserar Worldfavor Transparency och Transparency InitiativeDet har länge varit svårt att få tillgång till standardiserad och jämförbar ESG-information från företag – särskilt från privata, små och medelstora företag. Worldfavor är stolta över att idag lansera Worldfavor Transparency, en lösning som kan beskrivas som ett ”LinkedIn för hållbarhetsinformation”.

Worldfavor Transparency gör det möjligt för företag att enkelt dela och ta del av jämförbar ESG-information i en och samma plattform. Lösningen utgör, som en del av Worldfavors plattform, en unik mötesplats för företag, investerare, banker, leverantörer och andra företagsintressenter att utbyta den ESG-information som dagens affärsrelationer kräver.

Worldfavors Transparency-lösning skapar den jämförbarhet och transparens som är nödvändig för att driva hållbara beslut inom olika branscher. Worldfavor Transparency lanseras tillsammans med Worldfavor Transparency Initiative – ett partnerskap där ledande aktörer går samman för att främja utbyte av transparent och jämförbar ESG-information i en centraliserad plattform. De initiala huvudsupportrarna är Danske Bank, Oatly, Tryg och Grant Thornton.

– Det finns många viktiga ramverk och initiativ för vilken ESG-information som ska rapporteras och hur företag ska göra det. Fram tills nu har företag dock saknat en mötesplats för att effektivt kunna dela och ta del av ESG-information i linje med olika ramverk och initiativ. Det har resulterat i omfattande rapportering mellan företag och en avsaknad av jämförbarhet. Lanseringen av Worldfavor Transparency och Transparency Initiative är en viktig milstolpe för hur företag nu kan utbyta den här informationen med varandra. Nu kan företag för första gången göra sin ESG-information lättillgänglig, transparent och jämförbar. Detta möjliggör hållbara affärsbeslut, samtidigt som det stöttar företag på deras hållbarhetsresa och minskar rapporteringen genom att göra det möjligt för dem att dela samma ESG-information med alla sina intressenter från en plattform. Tack vare detta skapar vi gemensamt bättre förutsättningar för en hållbar framtid, säger Andreas Liljendahl, VD på Worldfavor.

Worldfavor Transparency – en lösning för företag att utbyta transparent och jämförbar ESG-information

Worldfavor Transparency är nu tillgänglig och består av följande nyckelelement:

  1. En digital nätverksplattform som möjliggör transparens och underlättar informationsdelning. Med Worldfavor Transparency kan alla företag, oavsett storlek och mognad, dela sin ESG-information med sina företagsintressenter från en plattform. På så sätt får företag, investerare, banker och andra intressenter också tillgång till svårtillgänglig ESG-information från företag på en global nivå – även från små, medelstora och privata företag.
  2. Ett dynamiskt ESG-ramverk som förenar ledande standarder, ramverk, lagkrav och praxis och täcker de universella behoven av ESG-information som finns hos
  3. En användarvänlig lösning som gör det möjligt för företag att dela sin ESG-information med flera intressenter från en plats, oavsett var de befinner sig på sin hållbarhetsresa. Med hjälp av informationen kan företagen också få värdefulla insikter, och i takt med att nätverket växer, möjlighet att jämföra sitt arbete med liknande företag.

Worldfavor Transparency Initiative – ledande aktörer går samman för att driva hållbarhet och transparens

Hållbarhetsplattformen Worldfavor lanserar Worldfavor Transparency och Transparency Initiative – den första centrala plattformen för företag att utbyta transparent och jämförbar ESG-informationTransparency Initiative är ett partnerskap för förändring, där ledande aktörer från olika branscher går samman för att främja och påskynda tillgängligheten av transparent och jämförbar ESG-information från företag på global nivå. Genom att tillsammans uppmuntra företag att dela standardiserad och jämförbar ESG-information i en centraliserad plattform skapas en kollektiv kraft som påskyndar processen att göra stora mängder ESG-information lättillgänglig. Tack vare möjligheten för företag att dela sin ESG-information med alla intressenter från en plats minskar det omfattande rapporteringsarbetet företagen emellan.

Via Transparency Initiative välkomnar Worldfavor ledande aktörer – investerare, banker, företag och andra intressenter – att samarbeta för att möjliggöra den transparens och jämförbarhet av företags ESG-information som krävs för att påskynda utvecklingen mot en mer hållbar framtid.

– Alla företag, oavsett storlek och bransch, står inför ett ökat krav på ESG-transparens från kunder, finansiella leverantörer och tillsynsmyndigheter. Det ligger i vårt gemensamma intresse att påskynda omvandlingen mot ett mer hållbart samhälle, säger Roger Josefsson, hållbarhetschef på Danske Bank Sverige.

– Oatly kommunicerar öppet och strävar efter att vara ett transparent företag eftersom vi vill att konsumenterna ska göra medvetna val och ha förtroende för oss och våra produkter. Vi lägger också vikt vid transparens inom livsmedelsindustrin. Worldfavor Transparency kommer att göra vår hållbarhetsdata ännu mer lättillgänglig. Transparens är en drivkraft för hållbarhet!, säger Annika Hansson, Sustainability Reporting Senior Manager på Oatly.

– Transparency-initiativet tar oss ett steg närmre ett viktigt slutmål – jämförbar och lättillgänglig ESG-data. Hos Tryg Försäkring växer antalet leverantörer, partners och även kunder som vi utvärderar i termer av ESG-data – och vi ser en liknande trend i vår Genom Worldfavor Transparency har företag möjlighet att dela grundläggande ESG-data med sina intressenter en gång. På så sätt kan de undvika tidskrävande och återkommande informationsförfrågningar om ESG-data från olika B2B-relationer. Säger Katrin Madita Eickers, Program Manager – Sustainable Procurement på Tryg.

– Vi är stolta över att stötta Worldfavors Transparency-initiativ för att uppmuntra och stärka ett hållbart näringsliv, inom olika branscher och företag av alla storlekar, säger Linda Mannerby, Sustainability Director på Grant.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>