Handelsbanken och Sweco startar samarbete
Hem HÅLLBAR EKONOMI Handelsbanken och Sweco startar samarbete

Handelsbanken och Sweco startar samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Handelsbanken och Sweco samarbetar kring hållbara fastigheter

Finans- och teknikkonsultbranschen möts när Sweco och Handelsbanken, under kvartal ett 2022, startar ett samarbete kring hållbarhetsrådgivning för bankens fastighetskunder. 

”För oss på Handelsbanken är det viktigt att hjälpa våra kunder framåt och ge konkret stöd som åstadkommer förändring. Genom att kroka arm med teknisk kompetens kan vi hjälpa våra kunder i deras omställning till att bli mer hållbara”, säger Catharina Belfrage Sahlstrand, hållbarhets- och klimatchef på Handelsbanken.

Handelsbanken och Sweco startar samarbeteSamarbetet ger bankens kunder möjlighet att göra sina fastigheter motståndskraftiga med avseende på klimatanpassning och energi- och miljöeffektiviseringar.

Sweco kommer att erbjuda Handelsbankens kunder en översiktlig analys där vi bidrar med expertis inom hållbarhet, lagkrav och klimatkalkyler. Baserat på analysen ger vi sedan råd kring en fastighetsförvaltning som är både hållbar och kostnadseffektiv”, säger Elise Grosse, hållbarhetschef för Architects på Sweco.

Möjligheter och utmaningar för fastighetssektorn

Fastighetssektorn står idag för cirka 20 procent av koldioxidutsläppen i Sverige och för fastighetsägare finns möjlighet att göra stor skillnad genom att se över sin energiförbrukning. Samtidigt innebär det förändrade klimatet en utmaning när det handlar om att skydda fastigheter mot såväl översvämningar som överhettning.

”Vi vill kunna erbjuda våra kunder en skräddarsydd process baserad på deras specifika förutsättningar och även möjlighet till grön finansiering med förmånligare villkor om man bestämmer sig för att genomföra hållbara investeringar. Jag är mycket glad över samarbetet med Sweco och ser fram emot att påbörja resan mot en mer hållbar fastighetsförvaltning tillsammans med våra kunder”, säger Catharina Belfrage Sahlstrand.

”När landets fastighetsägare ställer om, kommer det att göra stor skillnad för Sveriges möjligheter att nå sina klimatmål. Tillsammans kan vi minska klimatpåverkan och skapa förutsättningar för ett framtidssäkrat fastighetsbestånd. Samarbetet med Handelsbanken är unikt och något vi hoppas kan utökas även till andra områden framöver”, säger Elise Grosse.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>