ABAX väljer den gröna vägen och lanserar en framtidssäkrad IoT-produktserie
Hem TEKNIK ABAX väljer den gröna vägen och lanserar en framtidssäkrad IoT-produktserie

ABAX väljer den gröna vägen och lanserar en framtidssäkrad IoT-produktserie

Publicerat av: Redaktionen

ABAX är ett SaaS-företag som lägger stor vikt vid produktutveckling.

Nu lanserar vi en helt ny miljövänlig hårdvaruserie som ger möjlighet att använda data från all utrustning för en effektivare och smartare drift. 

En miljövänligare hårdvarufamilj

I linje med ABAX miljöstrategi har vi noggrant granskat hela värdekedjan och genomfört förändringar för att säkerställa att alla komponenter, skal och kartonger har producerats på ett miljövänligt sätt. Många aktörer i branschen utvecklar produkter i glättiga skal som levereras i plastförpackningar medan ABAX går emot strömmen med en ny, hållbar produktserie.

Detta gör hårdvaruserien ABAX6 till ett miljövänligt val:

  • Uppladdningsbara batterier
  • Lägre energiförbrukning
  • Förpackningsmaterialet är återvinningsbart
  • Komponenter med framtidssäkrad teknik
  • Lokal utveckling och tillverkning av prototyper
Byggda på en gemensam, global plattform

Alla enheter är byggda på en gemensam IoT-plattform, och alla enheter är enkla att ansluta till kundens privata nätverk. Företaget kommer att vara en länk i ABAX globala nätverkspussel, vilket kommer att öka antalet uppdateringar och uppkopplingar från aktiva Bluetooth-enheter. En gemensam plattform gör det också lättare för ABAX att uppdatera systemet åt kunderna, vilket ger kunderna en konkurrensfördel genom ökad effektivitet.

Framtida tekniker

ABAX väljer den gröna vägen och lanserar en framtidssäkrad IoT-produktserieDen nya serien har starkare GPS-signaler och den senaste Bluetooth-standarden (BLe5) vilket ger enheterna längre digital livslängd. Spårningsenheterna uppfyller de framtida kraven redan idag och eftersom ABAX utvecklar ny programvara internt får kunderna automatiska uppdateringar.

Längre batterilivslängd och möjligheten att ladda vissa produkter i produktserien gör dessutom att enheterna håller längre och att kunderna inte behöver lägga lika mycket tid på att byta föråldrade enheter.

Tryggare för slutanvändaren

Denna lansering underlättar arbetet och bidrar till verksamhetens lönsamhet eftersom ABAX täcker alla behov av spårning och övervakning av en blandad fordonsflotta. Företaget kan se användningen och positionen för alla fordon, maskiner och verktyg i ett företagsnätverk på en enda skärmbild.

Administratören av fordonsflottan ägnar mindre tid åt administrativt arbete och kan använda ABAX rapporteringsverktyg för att sänka utgifterna, exempelvis för bränsle och att öka de faktureringsbara timmarna.

Med hårdvara som innehåller framtidssäkrade komponenter behöver kunderna inte byta ut enheterna när 2G släcks ner och ABAX uppdaterar också automatiskt med internt utvecklad programvara under en mycket lång tid framöver.

Bekanta dig med produktfamiljen

Den nya produktserien består av ett antal spårningsenheter som täcker in allt som krävs för att du ska kunna spåra och övervaka företagets samtliga tillgångar.

ABAX MINI2: Detta är den minsta spårningsenheten i serien som kan användas för att spåra mindre utrustning av olika slag med hjälp av Bluetooth.

ABAX6S: En GPS-enhet som täcker många behov. ABAX6S kan spåra både fordon och maskiner och den ersätter ABAX storsäljare ABAX5.

ABAX6L: Den nya spårningsenheten är lämplig för utrustning som saknar egen strömkälla. Det kan exempelvis vara containrar eller dieseltankar med värdefullt innehåll som du vill kunna spåra. Det inbyggda batteriet har en lång livslängd och det är uppladdningsbart.

ABAX6U: Denna helt nya spårningsenhet är trådlös och den är enkel att flytta mellan bilar, men positionssignalerna blir frekventare om den ansluts till en kraftkälla via USB-C. GPS-enheten är också lämplig som ett nav för spårningsverktyg i ett lager eller på en byggarbetsplats.

ABAX6M: Det är inte många konkurrenter som kan matcha denna spårningsenhet för maskiner. Hitachi har redan planer på att börja använda enheten, som kan spåra upp till 3 användarloggar samtidigt. Tack vare det uppladdningsbara batteriet ser du var maskinen befinner sig även när den är avstängd.

RFID2: RFID var den produkt i serien som lanserades först. Den används för föraridentifiering. Hårdvaran har utvecklats för företag med en delad fordonsflotta, och förarna loggar in i fordonet med ett företagskort eller en ABAX-tagg.

”Förvalta mer än fordonen, förvalta hela verksamheten. ABAX – Simply Connected”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>