Lambertssons eldrivna kran helt unik i Sverige
Hem MILJÖ Lambertssons eldrivna kran helt unik i Sverige

Lambertssons eldrivna kran helt unik i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Lambertsson är först i Sverige med att erbjuda sina kunder en mobil kran som är helt eldriven.

Den miljövänliga och hypermoderna maskinen finns bara i tre exemplar i hela världen.

Lambertsson Kran är Nordens största leverantör av krantjänster och erbjuder alltifrån de minsta till de största maskinerna på marknaden. Det senaste tillskottet är Sveriges första helt elektriska larvburna kran. 

Lambertssons eldrivna kran helt unik i Sverige– Det finns bara tre exemplar av den i hela världen och att en av dem nu ägs av Lambertsson gör mig både glad och stolt. Det här är framtiden, vi måste bort från maskiner som drivs av fossila bränslen, säger Jan Heed som är VD på Lambertsson Kran. 

Den eldrivna kranen, Liebherr LR 1250 Unplugged, fungerar på samma sätt som en dieseldriven förutom att den har ett batteripaket med laddare och drivs helt och hållet med ström. Med en kabel på 32 ampere går det att köra obehindrat hela arbetsdagen medan själva batteriet räcker i fyra timmar. 

– På ett år slukar de cirka 14 000 liter bränsle var för sig, så genom att gå över till eldrift gör vi stora miljöbesparingar. Både våra kunder och vi själva vill få ner utsläppen och det långsiktiga målet är att Lambertsson ska bli så fossilfritt som möjligt. Med den nya kranen minskar vi dessutom oväsendet och dieselröken på byggena. Den blir ett fint tillskott, säger Jan Heed. 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>