Hem Nyheter ABB erbjuder Augmented Reality till smartphones för att förenkla robotinstallationer

ABB erbjuder Augmented Reality till smartphones för att förenkla robotinstallationer

Publicerat av: Redaktionen

ABB erbjuder Augmented Reality till smartphones för att förenkla robotinstallationer 3

ABB:s nya RobotStudio® AR Viewer erbjuder ett snabbt och smidigt sätt att visualisera var och hur robotautomation kan passa in i din process genom användning av en smartphone eller läsplatta.

Att utforska om en robot är rätt för din applikation är enklare än någonsin i och med lanseringen av ABB:s nya Augmented Reality Viewer som har lagts till i ABB:s kraftfulla PC-baserade programvara för offline-programmering, RobotStudio®.

RobotStudio® AR Viewer-appen kan användas för att testa alla modeller som skapats i RobotStudio, vilket möjliggör för användare att skaffa sig en uppfattning av storleken och skalan av en robot eller en robotcell och se hur de den kan implementeras på fabriksgolvet för att passa in i en existerande produktionsmiljö. Genom att använda Augmented Reality (AR)-teknik kan appen överföra den modellerade lösningen till en riktig produktionsmiljö med möjligheten att skala upp den till full storlek och rotera den i flera olika vinklar för att nå bästa resultat.

Fördelarna med AR Viewer omfattar också möjligheten att se modellen i rörelse.  En tidslinjefunktion ger förutsättning att kontrollera cykeltiden och snabbt gå till en specifik tidpunkt i animationen, vilket gör det möjligt att hitta sätt för att förbättra prestanda och upptäcka potentiella fel.

Appen finns tillgänglig kostnadsfritt på Apple Store och Google Play Store och finns tillgänglig för alla kompatibla smarta enheter (från iPhone 6, iPad Pro och framåt samt Android 7.0 och framåt med ARCore-support). Appen ger låga kostnader samt ett säkert och enkelt sätt att visualisera en installation som kan användas av enskilda personer eller grupper utan potentiell oro för komplexitet, hygien eller illamående som kan uppstå med VR-baserade alternativ.

AR Viewer är idealisk för företag som inte använt robotautomation tidigare, eller för de som tidigare saknat tid eller resurser för att påbörja planering av en installation.

”Från våra samtal med små och medelstora företag vet vi att många företag tittar på att implementera någon form av robotautomation, men är osäkra på var de ska börja. RobotStudio är vårt intuitiva digitala verktyg som hjälper till att förenkla installationen och användningen av robotar. Vår nya AR Viewer gör det ännu enklare för kunder att få tillgång till RobotStudios enorma kapacitet, vilket hjälper dem att se hur robotar kan införas i deras produktion och hur automation kan förbättra produktiviteten och flexibiliteten i existerande processer, innan de förbinder sig till en investering”, säger Antti Matinlauri, chef för produktutveckling på ABB Robotics.

ABB:s programvara RobotStudio fortsätter sätta standarden för robotsimulering och offline-programmering. Användare kan designa, konfigurera och driftsätta allt från individuella robotar till kompletta robotsystem i en virtuell miljö. Programvaran möjliggör för testning och finjustering av lösningar innan de implementeras på riktigt. Genom att använda RobotStudio kan nya produktlinor installeras snabbare och trappas upp till full hastighet utan överraskningar vid driftsättningen.

RobotStudio är tillgängligt kostnadsfritt fram till den 31 december 2020 med en gratis utbildningskurs som finns tillgänglig för att användare ska kunna utnyttja programvarans fulla potential. För mer information om RobotStudio och för att se den nya AR Viewer i verklighet, besök: https://new.abb.com/products/robotics/robotstudio

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>