Allego bjuder in till event om framtidens betallösningar (e-mobilitet) med energiminister Khashayar Farmanbar
Hem EVENT Allego bjuder in till event om framtidens betallösningar med energiminister Khashayar Farmanbar

Allego bjuder in till event om framtidens betallösningar med energiminister Khashayar Farmanbar

Publicerat av: Redaktionen

Tillgänglig och pålitlig elbilsladdning samt främjandet av enkla betalsätt – det är vad Allego vill uppmärksamma och diskutera under sitt halvdags-evenemang den 28 april.

Evenemanget anordnas tillsammans med den nederländska ambassadören, Bengt van Loosdrecht, och kommer att hållas på ambassaden i Stockholm.

Syftet med eventet är att bjuda in marknadsledande aktörer för att byta erfarenheter, lyfta utmaningar och diskutera olika betallösningar som kan föra utvecklingen av e-mobilitet framåt.

Under eventet kommer energiministern Khashayar Farmanbar att vara Key Note Speaker via en exklusivt förinspelad välkomsthälsning. Regeringen presenterade nyligen sin elektrifieringsstrategi där tillräcklig kapacitet i elnät och laddning av elfordon var två av de viktigaste punkterna och Khashayar Farmanbar utvecklar:

– Regeringen har bidragit till att 65 000 laddstolpar har sats upp runt om i Sverige, 10 800 av dessa är publika laddstolpar – och det ska vi fortsätta med – Vi ska se till att öka hastigheten och se till att täcka de kala fläckarna och se till att vi har bra korridorer längs de stora vägarna med laddmöjligheter!

Utvecklingen av bra betallösningar är en annan viktig fråga tycker ministern:
– För att få förtroende, för att få smidighet så att fler kan hoppa på det här tåget, spåret med elbilarna alltså, så måste man se till att allt runt omkring fungerar och betalsystemet är helt centralt, konstaterar han.

Allego bjuder in till event om framtidens betallösningar (e-mobilitet) med energiminister Khashayar Farmanbar

Tobias Henmark och Khashayar Farmanbar diskuterar utvecklingen för elbilar i Sverige

Allego expanderar till Sverige

Allego grundades 2013 i Nederländerna och har sedan dess investerat och etablerat över 30 000 laddstationer i Europa. Nyligen installerade bolaget sina första laddstationer i Sverige, en milstolpe som Allego vill passa på att fira under evenemanget. Målsättningen för företaget har sedan start varit att erbjuda ett enkelt och tillgängligt laddnätverk med många olika betalningsmetoder en välutvecklad roaminglösning.

– Vi strävar efter att skapa laddstationer som alla ska kunna använda. Att tillgängliggöra laddstationer är en otroligt viktig fråga för oss. Många kunder tycker att det är omständligt att ta med sig olika taggar och att ha olika sorters betallösningar liggandes i bilen. Via vårt öppna nätverk kan man ladda oavsett vilken typ av elbil man har och genom flera sorters betalningsmetoder,
säger Tobias Henmark, MD Nordics på Allego, innan han avslutar:

– Under evenemanget kommer flera branschkollegor som delar vår ambition om en elektrifierad och hållbar värld att sprida sin kunskap om de bästa betallösningarna och hur vi bäst samverkar. Vi ser verkligen fram emot ett givande och ett trevligt samtal. Evenemanget blir även en uppvärmning inför branschdagen på e-CarExpo under följande fredag.

Mobility Sweden identifierar betallösningar som en broms för utvecklingen

Mazdak Haganipour konstaterar att att bristen på enkla betalösningar stoppar bilköpare från att ta steget att köpa en elbil. Mobility Sweden har redan försökt samla branschen och enas om att skapa enklare betalösningar, detta diskuterar Mazdak Haganipour som en bakgrund till panelsamtalen mellan olika aktörer.

För en elektrifierad och hållbar värld

Nederländerna och Sverige har båda varit drivande i övergången till en elektrifierad transportsektor. Skillnaden mellan länderna är främst att Nederländerna tidigt insåg betydelsen av enkla betalsätt och har gradvis anpassat och förfinat tekniken för att kunna erbjuda detta. Allego ser den här tekniken som en viktig konkurrensfördel i samband med etableringar i nya länder. Betalsätten är under ständig utveckling och Allego har därför bjudit in nydanande företag för att ge sin syn på framtidens betalösningar.

Följande aktörer kommer att medverka under evenemanget:

 • Alfen (NL) som strävar efter att vara både elnätets kärna och länk. Bolaget tillhandahåller bland annat transformatorstationer, energilagringssystem och laddningsstationer för elfordon.
 • LeasePlan (NL) ledande leverantör av billeasing
 • Charge4Go (SE) ett svenskt teknikföretag som grundades i Stockholm av Tamas Hess och David Fauné för två år sedan. Charge4Go riktar sig till den europeiska EV-marknaden.
 • Vourity (SE) har utvecklat en unik molnbaserad plattform för obevakade betalningar, försäljning och åtkomst. Vouritys målsättningar är att förenkla människors vardag samtidigt som de skapar nya intäktsströmmar och minskar företags kostnader.
 • Deftpower (NL) hjälper kunder att med egna laddningsappar. Bolagets intelligenta molnlösning sparar både pengar och tid.
 • Chargefinder (SE) arbetar aktivt för att möjliggöra lämpliga laddaplatser, oavsett vart i världen du kör.
 • Norska Elbilsföreningen representerar Norges el-bilister och har idag 100 000 medlemmar. Föreningen har främjat elektrifiering av transportsektorn i över 25 år och bidragit till lösningar som har gjort Norge världsledande inom e-mobilitet.
 • Elbil Sverige är Sveriges Konsumentorganisation för Elfordon och grundades i Trollhättan 1980. Organisation informerar, utbildar och arrangerar seminarier gällande just e-mobilitet.
Anmäl er här senast fredagen den 22 april

Program

 • 15:30 Välkommen! Bengt van Loosdrecht, Ambassadör, Nederländerna
 • 15:35 Key Note Speaker Khashayar Farmanbar, Energi- och digitaliseringsminister, Sverige
 • 15:45 Den svenska laddmarknaden Vilda västern eller bara en omogen marknad?, Mazdak Haganipour, EV Expert, Mobility Sweden (tidigare BilSweden)
 • 15:55 Presentation Tobias Henmark om Allego och planerna för Sverige
 • 16:10 Panelsamtal: vilka är de bästa betallösningarna idag och i framtiden?
  LeasePlan, Allego och Charge4Go
 • 16:40 Presentationer: de medverkande aktörerna
  Jacob Vanzonneveld, DeftPower, – Tamas Hess, Charge4go (Northe) –
  Hans Notterhed, Vourity – Magnus Johansson Elbilsföreningen Sverige – Petter Haugneland, Norska Elbilsföreningnen – Lukas Heijkenskjöld, ChargeFinder
 • 17:00 Nätverksmingel: förfriskningar med tilltugg
 • 18:00 Slut

Plats
Nederländernas ambassad, Götgatan 16A, Stockholm

Mat
Förfriskningar och plockmat

Tid
Torsdagen den 28 april kl. 15:00-18:00.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>