Arken Hotel & Art Garden Spa väljer Generation Waste för sitt hållbarhetsarbete
Hem MILJÖ Arken Hotel & Art Garden Spa väljer Generation Waste för sitt hållbarhetsarbete

Arken Hotel & Art Garden Spa väljer Generation Waste för sitt hållbarhetsarbete

Publicerat av: Redaktionen

Arken Hotel & Art Garden Spa väljer hållbarhetsföretaget Generation Waste i sitt arbete för en mer hållbar och klimatsmart hantering av sina råvaror.

– Vi kan minska vår klimatpåverkan och spara pengar på samma gång, säger Maria Botéus, hotellchef på Arken Hotel & Art Garden Spa. 

Arken Hotel & Art Garden Spa väljer Generation Waste för sitt hållbarhetsarbete

Maria Botéus, hotelldirektör Arken, David Sjölander, kökschef Arken och Daniel Oddhammar, vd Generation Waste.

Generation Waste inleder samarbete med Arken Hotel & Art Garden Spa, där de genom utbildningar och mätsystem ska minska matsvinnet i hotellets restaurang. Den första målsättningen med samarbetet är att minska matvinnet med 10 % under de kommande tolv månaderna.
– En minskning med 10 % första året är en bevisat fullt rimligt målsättning. Med kontroll över matsvinnet kommer vi utbilda kökspersonalen och löpande presentera resultat av vårt arbete tillsammans, säger Daniel Oddhammar, vd för Generation Wasrte.

Genom att dela in matavfallet i tre fraktioner, kan de olika sorternas matavfall vägas och registreras i Generation Wastes system. Uppgifterna skickas till en portal, som restaurangen har tillgång till och där statistik för matsvinnet presenteras.
– Matsvinn har en stor klimatpåverkan och innebär samtidigt onödiga utgifter. Fullt ätlig mat hamnar i soptunnan, något som vi definitivt vill undvika. Generation Wastes lösningar gör att vi kan minska vår klimatpåverkan och spara pengar på samma gång, säger Maria Botéus.

Generation Waste arbetar mot FN:s tolfte hållbarhetsmål, vilket innebär en halvering av det globala matsvinnet till år 2020. Arken Hotel & Art Garden Spa arbetar efter ett grönt tänk i sitt kök och Generation Waste ska hjälpa restaurangen att ta vara på mer av råvarorna.
– I vårt kök använder vi oss främst av ekologiska och närproducerade råvaror, för säsongsbaserade menyer. Att arbeta för att minska vårt matsvinn känns därför helt i linje med våra värderingar och Generation Wastes lösningar gör att vi kan följa utvecklingen kontinuerligt, säger David Sjölander, kökschef på Arken Hotel & Art Garden Spa.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>