Bästa bolåneprutarna i december fanns hos Nordea
Hem GRÖN EKONOMI Bästa bolåneprutarna i december fanns hos Nordea

Bästa bolåneprutarna i december fanns hos Nordea

Publicerat av: Redaktionen

December månads bolånebarometer visar att bland Comboloans medlemmar så var det hos Nordea och Skandiabanken som det var mest fördelaktigt att förhandla under december månad.

Bästa bolåneprutarna i december fanns hos Nordea

Nordea och Skandiabanken erbjöd de 20% bästa förhandlarna 1,09%, vilket är samma nivå som föregående månad. På tredje plats kom SEB med 1,15%. Skandiabanken hade också den bästa räntan bland Comboloans genomsnittsförhandlare med 1,15%. Även här var Nordea i toppen med en andra plats och en ränta på 1,22%.

Nordea har en tid visat att man vill vara med och tävla om bolånekunderna. Under december visar Comboloans medlemmar att Nordea tagit upp kampen med Skandiabanken och de andra utmanarna på riktigt.  Även SEBoch SBAB syns bland de bästa långivarna vilket även här indikerar att kriget om bolånekunderna hårdnar.

Grafen nedan visar att rörelserna för de 20% bästa förhandlarna varit extremt stabil under det senaste halvåret.

Bästa bolåneprutarna i december fanns hos Nordea

– Några av storbankerna med Nordeai spetsen visar att man inte tänker sitta på läktarplats när uppstickarna tar markandsandelar, det är bra nyheter för bolånekunderna, säger Fredrik Giers VD på Comboloan.

– Riksbankens höjning hann inte märkbart påverka prutmånen hos bankerna då reporäntan justerade just innan jul. men, givet utfallet att vissa bankern avstått från att höja sina boräntor, medans andra valt att göra det, indkerar att skillnaderna mellan aktörerna på markanden sannolikt kommer att öka framöver. Att förhandla bolåne blir ännu viktigare så att man inte sitter fast med onödigt dyra bolån, säger Fredrik Giers.

Hela 26% av Comboloans medlemmar valde att binda sina bolån, det är en hög nivå som under de senaste åren legat runt 10%. Bolånebarometern visar  således att bland Comboloans medlemmar så är det ändå rörliga bolån som gäller, 74% valde rörlig boränta.

Hela 77% av Comboloans medlemmar fick rabatt genom att förhandla med banken.

Se december månads bolånebarometer här!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>