Bilia expanderar serviceaffären för lastbilar i norra Sverige
Hem TRANSPORT Bilia utvecklar serviceaffären för lastbilar i norra Sverige

Bilia utvecklar serviceaffären för lastbilar i norra Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Bilia har träffat avtal om att förvärva Hellgrens Lastvagnsservice AB och Skellefteå Billackering AB i Skellefteå.

Verksamheten bedrivs av två bolag under samma tak och utgör en fullserviceanläggning med reparation, service, påbyggnation och lackering av transport- och lastbilar.

Tillträdet sker idag.

Verksamheten som förvärvas redovisade för 2021 en total omsättning på cirka 28 Mkr och har idag 19 personer anställda.

Per Avander, Bilias VD och koncernchef, kommenterar:
”Genom förvärvet av Hellgrens Lastvagnsservice AB och Skellefteå Billackering AB fortsätter vi expandera Bilias verksamhet i norra Sverige. Detta möjliggör en utveckling av vår lastbilsverksamhet för Mercedes i den viktiga och expansiva Skellefteåregionen och stärker upp vårt servicenät längs Norrlandskusten.”

Bilia expanderar serviceaffären för lastbilar i norra SverigeAnders & Magnus Hellgren, ägare, kommenterar:
”För att möta den kraftiga expansionen i Skellefteå med omnejd ser vi att Bilia som nya ägare till våra företag kan tillföra de resurser som krävs för fortsatt utveckling av verksamheten och våra medarbetare. Anders Hellgren går in i rollen som platschef och ser fram emot att tillsammans med personalen ta hand om såväl befintliga som nya kunder.”

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>