Clas Ohlson inför pant på sina plastpåsar
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Clas Ohlson inför pant på sina plastpåsar

Clas Ohlson inför pant på sina plastpåsar

Publicerat av: Redaktionen

Clas Ohlson inför pant på sina plastpåsar

Som en del i sitt hållbarhetsarbete inleder Clas Ohlson idag ett samarbete med PantaPå. Det innebär att Clas Ohlsons kunder nu kan panta de påsar de köper i butik och som tack få en rabattkupong att använda på utvalda hållbara produkter.

Från och med idag kan Clas Ohlsons kunder panta de påsar de köper i butik. Genom ett samarbete med PantaPå, världens första app för att panta förpackningar, kan Clas Ohlsons kunder nu ta med sig påsen till sin lokala återvinningsstation, scanna påsens streckkod i appen och sedan få en rabattkupong att använda i butik. Samarbetet är en del i Clas Ohlsons hållbarhetsarbete och syftar till att underlätta för kunderna att leva mer hållbart och öka återvinningsgraden av plastpåsar.

– Vi gör det här för att hjälpa våra kunder till en mer hållbar livsstil och för att se till att de produkter vi säljer återvinns. Idag tar vi emot bland annat elavfall i butik, och samarbetet med PantaPå ger oss möjligheten att på ett innovativt sätt göra det enklare för våra kunder att själva återvinna på rätt vis, säger Anna Strindberg, Programchef inom hållbarhet på Clas Ohlson.

I november förra året bytte Clas Ohlson material i sina påsar till 100 % återvunnen plast. Genom det nya samarbetet med PantaPå hoppas man ge påsen ytterligare ett värde som ökar chanserna till att den återvinns efter att den använts.

– Vi är väldigt glada över att Clas Ohlson ansluter sig till PantaPå och hoppas att vi genom detta samarbete kan inspirera även andra detaljhandelsföretag att ge sina förpackningar ett värde, säger Suwar Mert, grundare av PantaPå.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>