Dukaten satsar vidare inom mobilitet
Hem MILJÖ Dukaten satsar vidare inom mobilitet

Dukaten satsar vidare inom mobilitet

Publicerat av: Redaktionen
Dukaten satsar vidare inom mobilitet

Mattias Nilsson Anna-Maria Jakobsson

Hållbar mobilitet ligger högt på samhällsagendan och nu tar Dukaten ytterligare ett steg mot målet att vara en ledande mobilitetsaktör.

Bolaget har gått från att vara ett parkeringsbolag till att vara ett mobilitetsbolag med flera framgångsrika initiativ, bland annat elcykelpoolen Linbike. Det finns ytterligare spännande projekt i pipen och från 1 juni kommer den nyanställda mobilitetschefen Mattias Nilsson driva utvecklingen framåt.

Med visionen att skapa smidiga lösningar för ett tillgängligt Linköping i ständig rörelse, ansvarar Dukaten redan för flera viktiga satsningar. Utöver digitala tjänster som parkeringslösningen LinPark, har de rullat ut elcykelpoolen Linbike. LinBike har blivit över förväntan populärt med drygt 8500 användare. Elcyklarna finns utplacerade runt om i Linköping och har även placerats vid pendlingsparkeringar, för att göra det enkelt och ekonomiskt att kombinera olika sätt att resa.

— Dukaten har ett mycket viktigt uppdrag i att utveckla mobilitetsmöjligheterna i Linköping. Det ska vara smidigt och enkelt att röra sig på ett hållbart sätt i staden, säger Anna-Maria Jakobsson, vd på Sankt Kors, Dukatens moderbolag.

Först i landet

Dukaten har också flera pågående projekt tillsammans med andra aktörer inom offentlig sektor, näringslivet och forskningen. Däribland Linköping MaaS (Mobility as a Service) – en mobilitetstjänst som ska göra det enklare för Linköpingsborna att använda sig av kollektiva och delade transporttjänster via en enda digital plattform. Linköping är den första kommunen i Sverige, och en av de första i världen, som tar ett helhetsgrepp kring det som kallas Mobilitet som tjänst. Dukaten kommer långsiktigt att driva och utveckla mobilitetstjänsten efter att projektet avslutas i juni 2021.

Nya mobilitetschefen ska driva mobiliteten framåt

Mattias Nilsson kommer närmast från Kinda kommun där han har ansvarat för tillväxt- och utvecklingsfrågor, med fokus på samhällsplanering, företagande och marknadsföring. Han har tidigare också arbetat med utveckling av IT och digitala tjänster.

— Vi är mycket glada över att Mattias kommer att driva mobilitetsarbetet framåt. Hans kombination av erfarenhet och kompetens inom såväl kommunal sektor som IT-lösningar kommer att vara värdefullt, säger Anna-Maria Jakobsson.

— Dukaten har en lång och bred erfarenhet i området mobilitet och det ska bli spännande att tillsammans med verksamheten fortsätta utveckla allt bra som redan har gjorts och ta vara på möjligheterna i kommande satsningar inom området. säger Mattias Nilsson, tillträdande mobilitetschef på Dukaten.

På Dukaten kommer Mattias Nilsson att ansvara för utvecklingen av såväl nuvarande som framtida lösningar inom effektiv och hållbar mobilitet samt bolagets parkeringsverksamhet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>