Echandias filial kommer att vara baserad i Bangkok och ledas av David Hunter, tidigare affärsutvecklingschef på Danfoss Editron.
Hem HÅLLBAR UTVECKLING David Hunter ledare av Echandia i Asien

David Hunter ledare av Echandia i Asien

Publicerat av: Redaktionen

Solnabaserade Echandia, världsledande utvecklare av batterisystem och bränslecellslösningar för maritima applikationer, öppnar en filial som ska möta den ökande efterfrågan från APAC-regionen (Asia-Pacific).

Echandias filial kommer att vara baserad i Bangkok och ledas av David Hunter, tidigare affärsutvecklingschef på Danfoss Editron.

Echandias filial kommer att vara baserad i Bangkok och ledas av David Hunter, tidigare affärsutvecklingschef på Danfoss Editron.Echandia ser ett ökande intresse i APAC-området. Ett globalt partnerskap med Damen Shipyards för att elektrifiera bogserbåtar till hamnarna i Auckland var startskottet för inträdet i APAC-regionen. Därefter har intresset bara ökat.

David Hunter som blir ansvarig för satsningen i APAC-regionen kommer närmast från en position som affärsutvecklingschef på Danfoss Editron. David har lång erfarenhet av cleantech och har mer än tio års erfarenhet av ledande positioner på företag som Danfoss, och Green Energy Geothermal.

Magnus Eriksson, vd och grundare av Echandia:

”Vi är mycket glada att få med David när vi nu satsar i den snabbt växande APAC-regionen. David har massor av erfarenhet som kommer vara avgörande för Echandias fortsatta utveckling. Han har jobbat med många banbrytande projekt, som till exempel den första helelektriska färjeflottan i Bangkok. Vilket är en typ av projekt som ligger mycket nära det vi erbjuder.”

David Hunter, affärsutvecklingschef och ansvarig för APAC-marknaden, Echandia.

”För mig är det ett naturligt steg att flytta till Echandia. Intresset för elektrifiering av stora fartyg har aldrig varit större och jag ser stora möjligheter med Echandias LTO-baserade system, som hanterar tuffa användningsprofiler och höga c-rates, kombinerat med den absolut säkraste batterikemin. Alla letar efter passande energilösningar för stora fartyg och Echandia har pole-position för den här omställningen.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>