Elektroskandia och Vattenfall i samarbete angående InCharge
Hem INFRASTRUKTUR Elektroskandia och Vattenfall i samarbete angående InCharge

Elektroskandia och Vattenfall i samarbete angående InCharge

Publicerat av: Redaktionen
Elektroskandia och Vattenfall i samarbete angående InCharge

Från vänster: Mattias Lindblom, Vattenfall, Leif Klasson och Håkan Svärd, Elektroskandia samt Susanne Timan, Vattenfall.

Elektroskandia Sverige AB har tecknat samarbetsavtal med Vattenfall AB angående laddoperatörstjänsterna InCharge. Vattenfall bygger sedan 10 år laddinfrastruktur i nära samarbete med kommuner, städer och företag i Norden, Tyskland och Nederländerna.

Företaget erbjuder även sedan 2016 de tjänster som det finns behov av kopplat till elbilsladdare, allt från betalningslösningar till styrning, övervakning och support.

– Vi är mycket stolta över att ha tecknat avtal med Vattenfall angående InCharge, en ledande aktör när det gäller tjänster för elbilsladdning. Samarbetet är en naturlig utveckling av vårt erbjudande och innebär att det blir enkelt för våra kunder att kunna erbjuda slutkunden en komplett lösning, bestående av såväl elbilsladdare som olika betallösningar, säger Håkan Svärd, marknadschef Installation Elektroskandia.

– Strategiskt är samarbetet med Elektroskandia helt rätt där bägge parter gör det de är bra på. Elektroskandia säljer hårdvaran som är förberedd för våra tjänster. Deras kund installerar laddarna som sen enkelt kan kopplas upp mot vårt system. Vi sköter därefter all kommunikation med slutkunden kring tjänsterna, säger Mattias Lindblom, marknads- och försäljningschef för InCharge på Vattenfall.

– Som laddoperatör är det vår uppgift att se till att laddarna i systemet har de tjänster som krävs i form av möjlighet till betalning och fakturering, att styra behörigheter som t.ex. vem som får ladda, vad det ska kosta, erbjuda statistik, övervakning och support m.m. Vi har ett brett utbud av tjänster för olika behov, säger Susanne Timan, KAM InCharge Vattenfall.

Elektroskandia erbjuder tre olika paketlösningar med laddstationer kompletta med InCharge tjänster under två år till ett fast pris.

– InCharge Basic och InCharge Non-public är paket för företag och flerbostadshus där den stora skillnaden är vem som sköter faktureringen av elförbrukningen, slutkunden eller InCharge. InCharge Public är för publik laddning, där InCharge hanterar fakturering till laddkunderna, som laddar smidigt med app, laddkort eller en speciell bricka. Den publika laddstationen blir dessutom en del av ett europeiskt nätverk av laddstationsägare och laddstationerna blir synliga i InCharge appen, kommenterar Leif Klasson, KAM E-mobility Elektroskandia.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>