Tulip Food Company blir Danish Crown Foods och fokuserar på hållbarhet
Hem FOOD Tulip Food Company blir Danish Crown Foods och fokuserar på hållbarhet

Tulip Food Company blir Danish Crown Foods och fokuserar på hållbarhet

Publicerat av: Redaktionen

Tulip Food Company blir Danish Crown Foods och fokuserar på hållbarhet

Nu byter Tulip Food Company namn till Danish Crown Foods Sweden. Namnbytet ska tydliggöra att företaget är en del av koncernen Danish Crown och effektivisera satsningen på att bli en av de mest hållbara köttproducenterna år 2030.

– Det här är ett sätt att samordna inom koncernen. Vi har satt väldigt utmanade mål och för att nå dit måste vi arbeta så enhetligt som möjligt, säger Fredrik Andersson, nytillträdd vd för Danish Crown Foods Sweden.

Som en del i Danish Crowns satsning på hållbarhet byter koncernen namn på dotterbolaget Tulip Food Company till Danish Crown Foods Sweden. Namnbytet ska tydliggöra att företaget är en del av den danska koncernen som nu inleder en satsning på att bli en av de mest hållbara köttproducenterna år 2030. Under 2019 och 2020 har Danish Crown identifierat ett flertal förbättringsområden i sin värdekedja – allt från primärproduktionen till samarbetet med återförsäljare. Under de kommande två åren ska koncernen implementera åtgärder för att nå de högt ställda miljömålen vid decennieskiftet.
– Köttindustrin som bransch behöver bli bättre när det gäller hållbarhetsfrågor och som en av Europas största köttproducenter vill vi leda vägen. Redan idag är nittio procent av våra danska fläskköttsproducenter redan miljöcertifierade och vi planerar att göra samma sak när det gäller nötkött. Vår vision är att vår köttproduktion skall vara helt klimatneutral 2050, säger Fredrik Andersson.

Ny vd med bred erfarenhet
I samband med att Tulip Food Company byter namn har företaget även utsett en ny vd för den svenska delen av bolaget. Fredrik Andersson tillträdde den första december förra året och har en bakgrund som bland annat Sverigechef för den holländska köttproducenten Vion. Under sina tretton år i branschen har han även haft olika ledande befattningar inom HKScan.
– Jag har haft förmånen att arbeta inom flera delar av värdekedjan, från tillförsel av djur till slutprodukt och försäljning. Det har gett mig en god förståelse för hur branschen fungerar ur flera olika perspektiv och det har jag nytta av i min roll som vd, säger Fredrik Andersson.

Ägarstrukturen skapar möjligheter
Under sina år inom köttindustrin har han imponerats av Danish Crowns utvecklingsarbete och framhåller ägarstrukturen som en av koncernens styrkor. Koncernen ägs helt av det danska bondekooperativet som består av 6 400 bönder.
– Att vi ägs av våra bönder gör att vi kan vara väldigt långsiktiga i vårt arbete och har stor kontroll över hela värdekedjan från jord till bord. Det gör att att vi har väldigt stora möjligheter att inte bara fortsätta att vara en av Europas största köttproducenter år 2030, utan även den mest hållbara, avslutar Fredrik Andersson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>