Ellos Group utvald partner när Bring satsar på ellastbilar
Hem TRANSPORT Ellos Group utvald partner när logistikföretaget Bring satsar på ellastbilar

Ellos Group utvald partner när logistikföretaget Bring satsar på ellastbilar

Publicerat av: Redaktionen

Med start i november planerar logistikföretaget Bring att börja använda ellastbilar för Ellos Groups logistiktransporter.

Samarbetet är i linje med Ellos Groups mål om att uppnå koldioxidneutrala kundtransporter till år 2025.

Logistikföretaget Bring genomför en satsning på elektrifiering av linjetrafik och lokaldistribution i Sverige.

Bring har beställt sju stycken ellastbilar från den svenska ellastbilstillverkaren Einride och genom att ersätta de körsträckor som i dag trafikeras av HVO-drivna lastbilar förväntas Bring Sverige sänka sina utsläpp väsentligt. Ellos Group är en av Brings utvalda partners i satsningen.

– Att ställa om de tunga transporterna är vårt svåraste uppdrag – men också detsom gör störst skillnad. Både vi och Ellos Group jobbar mot högt ställda mål om att ställa om alla transporter till 2025. Det här samarbetet är ett bra exempel på att vi kan komma snabbare framåt om vi hjälps åt, säger Catherine Löfquist, hållbarhetschef på Bring.

Med planerad start i november introduceras ellastbilar i Ellos Groups linjetrafiksverksamhet som kommer trafikera avgångarna mellan lagret i Borås till Brings linehauls i Göteborg och Jönköping. I samband med detta sätter Ellos Group upp laddstolpar vid bolagets fastigheter i Borås för att möjliggöra enkel och smidig laddning.

Under de senaste åren har Ellos Group genomfört flera åtgärder för att förbättra logistikkedjan. Det utökade samarbetet med Bring går i linje med Ellos Groups mål om att transporter och verksamhet i Borås ska bli koldioxidneutralt senast år 2025.

Ellos Group utvald partner när Bring satsar på ellastbilar– Vi är mycket glada över detta samarbete med Bring. Det är ett steg i rätt riktning för att göra våra transporter mer hållbara. Elektrifiering och förnybar energi är viktiga fokusområden för oss framöver för att fortsätta att minska våra utsläpp i leveranskedjan, säger Ellos Groups logistikdirektör Mathias Parkhagen.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>