Epson avslutar den globala försäljningen av laserskrivare – satsar fullt ut på de hållbarhetsfördelar som värmefri teknik kan ge
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Epson avslutar den globala försäljningen av laserskrivare – satsar nu fullt ut på de hållbarhetsfördelar som värmefri teknik kan ge

Epson avslutar den globala försäljningen av laserskrivare – satsar nu fullt ut på de hållbarhetsfördelar som värmefri teknik kan ge

Publicerat av: Redaktionen

Epson avslutar sin försäljning av laserskrivare globalt och lanserar samtidigt en ny serie bläckstråleskrivare med en utskriftshastighet på 40-60 sidor per minut, för att kunna erbjuda ett komplett sortiment av värmefria bläckstråleskrivare för företagsmarknaden

 Epson bekräftar sitt stora engagemang för bläckstråleskrivare för företagsmarknaden och tillkännager att de kommer att avsluta den globala försäljningen av laserskrivare till år 2026.

Epson förklarar beslutet med att bläckstråletekniken har större potential till att göra meningsfulla framsteg inom hållbarhet. Detta beror på hur de olika teknikerna fungerar där laser kräver värme för att fixera tonern på papperet medan Epsons kalla bläckstråleteknik inte behöver någon värme för att fungera och därför är mer energisnål.

Nyheten kommer ett år efter att Epson tillkännagav sin investering på 100 miljarder ¥ i hållbar innovation och sammanfaller med lanseringen av en ny serie bläckstråleskrivare för företag.

Epson avslutar den globala försäljningen av laserskrivare – satsar fullt ut på de hållbarhetsfördelar som värmefri teknik kan ge– I norden har vi redan under en längre tid endast sålt bläckstråleskrivare och jag är glad att beslutet tagits att gå med bläckstråleskrivare fullt ut. Nu kommer vår utskriftsverksamhet att fokusera 100 % på Piezo Heat-Free tekniken, och använda vår teknologi för att leverera effektiva, hållbara utskriftslösningar för våra partners och slutanvändare. Som företag har vi förbundit oss till hållbar innovation och handling och då passar våra bläckstråleskrivare med lägre energiförbrukning och färre förbrukningsdelar väl in” säger Torbjörn Thyrén, Business Sales & Bransch Office Manager på Epson Sverige.

Enligt IDC-data förväntas bläckstråleskrivare för företagsmarknaden att växa på bekostnad av laserskrivare – marknaden för bläckstråleskrivare för företag väntas att växa med 5,1% per år jämfört med en minskning med 0,4% per år för laser i Västeuropa1. Enligt en IDC-rapport visar också att 88% av de tillfrågade beslutsfattatrna ser energiförbrukning som ett ”extremt” eller ”mycket viktigt” kriterium när man ska köpa in nya skrivare 2.

Samtidigt som Epson meddelar att de lämnar lasermarknaden, lanseras en ny produktserie i Epsons portfölj med bläckstråleskrivare för företagsmarknaden – WorkForce Enterprise AM-serien. De nya produkterna ger utskriftshastigheter på 40-60 sidor per minut med hjälp av Epsons Piezo Heat-Free line-head-teknik och kompletterar Epsons utbud mot företagsmarknaden. Med kompakt storlek och lätt design bidrar de nya modellerna till att begränsa resurser som används under produktion och frakt, och tar mindre plats i kontorsmiljön. Effektiva bläckpatroner med hög kapacitet leder också till mindre materialförbrukning, frakt, lagring och sluthantering av förbrukningsvaror, samt minskar driftsstopp för rutinunderhåll.

 • Den nya WorkForce Enterprise AM-serien kompletterar vårt utbud av bläckstråleskrivare för företagsmarknaden och gör att vi kan erbjuda en lösning för de allra flesta utskriftsbehov – från skrivare till den mindre arbetsgruppen till avdelningen eller företaget som har behov av höga utskriftsvolymer och snabba utskriftshastighter. Och med ett komplett utbud av stöd från Managed Print Services, Workflow och Remote Service-lösningar ger dessa produkter ett pålitligt och hållbart utskriftssystem med lågt underhåll och hög kvalitét, säger Torbjörn Thyrén.
Mer om den nya produktserien:
 •  Mest kompakt storlek i sin klass och avsevärt reducerad vikt
 • C-formad pappersmatning ger färre pappersstopp och förbättrad tillförlitlighet
 • Smartare, mer intuitiv 10,1″ gränssnittspanel med miljövänliga utskriftsalternativ
 • Enkel och lätt att använda med automatisk avkänning av sidstorlek och mjukstängande papperskassetter
 • Kompakta bläckpatroner med hög kapacitet, och enkel att ladda
 • Hög papperskapacitet på upp till 5150 ark
 • Designad för enkel intern åtkomst och snabbt och effektivt rutinunderhåll – för att minska tiden för driftstopp
 • Skanningskapacitet för 60 sidor/120 bilder per minut och integrerad OCR-funktion som tillval (optisk teckenigenkänning)
 • Intern efterbehandlare – kompakt och utrymmesbesparande förinsamling och häftning av dokument. Finns även tillgänlig med hålslag som tillval (ej svensk)
 • Extern efterbehandlare för häften – för häftning, hålslagning, kuvertutskrift, sadelhäftning, mitt- och trevikning

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>