Unilever uppnår målet 100% förnybar el på fem kontinenter
Hem TEKNIK Unilever uppnår målet 100% förnybar el på fem kontinenter

Unilever uppnår målet 100% förnybar el på fem kontinenter

Publicerat av: Redaktionen

Unilever offentliggjorde idag att all deras verksamheter på fem kontinenter nu drivs till 100 % med förnybar elektricitet, vilket innefattar kontor, fabriker, datacenter, lagerbyggnader samt distributionscentraler.

Så långt som möjligt, har Unilevers övergång till förnybar el genomförts genom att stödja utvecklingen för förnybar elproduktion lokalt, 38 % av elektriciteten levereras via företagsavtal (PPAs) och avgifter för grön el.

Där det inte varit möjligt att göra detta, har Unilever upphandlat certifikat för förnybar el (RECs) via den öppna marknaden som är kopplade till förnybar elproduktion.

Sam Kimmins, Head of RE100 vid The Climate Group, säger att:

Unilever uppnår målet 100% förnybar el på fem kontinenter

”Det är bara att gratulera Unilever – att uppnå 100% förnybar el på fem kontinenter innebär att de snabbt avancerar mot de uppsatta RE100 målen att bli ett koldioxidneutralt företag senast 2030. Genom medlemskapet i RE 100 skickar globala företag som Unilever starka signaler till de marknader där det är svårare att få tillgång till förnybar el. De efterfrågar förnybar el på lokala marknader till en rimlig kostnad och vill ha tillgång till det nu.”

Dagens meddelande kommer precis innan Unilever, intar scenen vid öppningsceremonin för klimatveckan i New York, som också deltar vid FNs Generalförsamling klimatmöte (Climate Action Summit). Där ministrar och företagsledare samlas med syftet att förstå vikten av att begränsa det globala uppvärmningsmålet till 1,5 grader i linje med parisavtalet.

Vad Unilever lyckats åstadkomma är ett betydelsefullt steg mot målet att vara ett koldioxidneutralt företag senast 2030. Unilever har samarbetat med olika partners över världen för att generera förnybar el till våra egna verksamheter bland annat med hjälp av solpaneler i hela 18 länder.

Marc Engel, Chief Supply Chain Officer Unilever, menar att ”energifrågan ur klimatperspektiv är en av de mest akuta utmaningar vi står inför. Vårt team har arbetat intensivt för att säkerställa kontrakt för förnybar energi för våra verksamheter på fem kontinenter, det accelererar våra resultat mot målet 100 % förnybar energi.”

“Naturligtvis så finns det mer arbete att uträtta. Vi hoppas att dagens offentliggörande kan inspirera till ytterligare åtgärder hos andra och att vi kan visa att det är möjligt att bekämpa klimatkrisen och avstanna den globala uppvärmningen vid 1,5 grader, förnybart är möjligt.”

Ett betydelsefullt bidrag till detta resultat kommer från Unilevers investeringar i effektiva energiprogram, som beräknas minskat vår totala energikonsumtion med hela 28 % och halverat våra koldioxid utsläpp per ton sedan 2008. Därutöver har vi introducerat solpaneler för att generera energi vid flera av våra enheter.

Vi har ännu inte sett några ökade kostnader i nuläget. De besparingar Unilever kunna göra via bland annat PPAs har balanserat eventuella kostnader.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>