Green Weeks ska rädda 200 000 kilo mat
Hem FOOD Green Weeks ska rädda 200 000 kilo mat

Green Weeks ska rädda 200 000 kilo mat

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanseras Green Weeks, som ett svar på Black Friday. I en gemensam satsning ska Matsmart och några av Sveriges största matproducenter rädda 200 000 kilo mat. 

– Green Weeks handlar om att att fynda hållbart, säger Karl Andersson, vd, Matsmart.

Med start idag, den 18 november, och två veckor framåt pågår Green Weeks. De gröna veckorna är resultatet av att 16 producenter har dammsugit sina lager efter produkter som är i behov av räddning. Under en gemensam kampanj tas nu krafttag mot matsvinnet och intresset bland landets producenter har varit stort.

– De producenter vi samarbetar med under Green Weeks arbetar alla med tydliga mål kring hållbarhet och hur de ska minska sitt matsvinn. Tillsammans med kunderna, som räddar maten, är producenterna de verkliga hjältarna, säger Karl Andersson.

Totalt ska 200 000 kilo mat räddas – ett högt men inte ouppnåeligt mål eftersom räddningsaktionen kombineras med höga rabatter på populära produkter från välkända varumärken.

Green Weeks ska rädda 200 000 kilo mat

– Under de veckor som Green Weeks pågår är många människor köpsugna, inte minst i samband med Black Friday. Vi tror att väldigt många tilltalas av möjligheten att handla grönt och hållbart samtidigt som de gör riktiga fynd, säger Karl Andersson.

I samband med Green Weeks räddas produkter från varumärken som Kung Markatta, OLW, Kungsörnen, Cloetta och Knorr. Det kan handla om byte av förpackningar eller design, att bäst före-datumet är för kort för att säljas till ”vanliga” butiker eller säsongsvaror som inte hunnit bli sålda via de vanliga kanalerna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>