Globala leveranser till elbilstillverkare
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Globala leveranser till elbilstillverkare

Globala leveranser till elbilstillverkare

Publicerat av: Redaktionen

Lyckad kompetensöverföring inom Lesjöforskoncernen är nyckeln till en omfattande affär med en  stor elbilstillverkare. Synergieffekter har lett till att tillverkning och leverans kan ske från flera platser globalt.

Lesjöforskoncernens verksamhetsområde och kundbas är under ständig utveckling tack vare organisk tillväxt och företagsförvärv. Många av våra kunder verkar globalt i hård konkurrens och som underleverantör gör vi vårt yttersta för att kunna erbjuda attraktiva affärsupplägg för att behålla och utöka våra marknadsandelar.

”Vår koncern har unika möjligheter tack vare vår geografiska närvaro på många kontinenter och vi kan därigenom erbjuda upplägg med många fördelar. Genom att förädla våra styrkor och utnyttja våra synergier kan vi vässa vårt utbud och erbjuda lokala lösningar för våra kunder”, säger Mikael Andersson, vd för Lesjöfors China och regionchef Asien.

Komplex komponent för elbilstillverkareGlobala leveranser till elbilstillverkare

För några år sedan tecknade Lesjöforsbolaget Stumpp + Schüle ett betydande avtal med en underleverantör till en elbilstillverkare. Den efterfrågade komponenten är en tekniskt komplex och högkvalitativ produkt för en specifik modell av bilen. Något år senare utökades efterfrågan på den aktuella komponenten till att även omfatta Kina.

Tack vare ett nära samarbete med överföring av både teknologi och kompetens från Stumpp + Schüle är nu Lesjöfors China i full produktion av komponenten. Nästa steg är att leta passande lokalisering av fler tillverkningsanläggningar för komponenterna i andra världsdelar.

Lägre miljömässig påverkan

När transporter blir kortare kan stora miljömässiga vinster även göras genom sänkta co2-utsläpp, något som blir än viktigare i framtiden. Dessutom kan vi som global leverantör också bidra till att sänka kundens import- och exportavgifter samt transportkostnader.

Lokala lösningar

Med lokala upplägg för tillverkning och leveranser kan projekt genomföras snabbare eftersom flera tekniska avdelningar gör att flaskhalsar inte bildas. Miro Ribaric, vd för Stumpp + Schüle förklarar:

”Lokala lösningar blir allt viktigare för våra kunder. Det pågåendet upplägget med elbilstillverkaren är ett talande exempel som visar uppsidan med att samverka med en global koncern som vår där vi med lokala lösningar kan optimera pris, service och leverans oavsett var i världen behovet uppstår.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>