Hem TEKNIK Framtidens laddstationer i hemmen – 7 trender från svensk chefsdesigner

Framtidens laddstationer i hemmen – 7 trender från svensk chefsdesigner

Publicerat av: Redaktionen

Framtidens laddstationer i hemmen – 7 trender från svensk chefsdesigner 3

I takt med att det säljs allt fler elfordon i Sverige vill också allt fler installera laddstationer i hemmet för smidig laddning av fordonet. Ledande i omvandlingen är svenska Charge Amps, som skapat laddstationer som är både hållbara och väl designade. Bakom detta står Joachim Nordwall, som har en ledande position när det gäller utformning av laddstationer, nu delar han med sig av 7 viktiga trender på området.

Sju trender för laddstationer i svenska hem

  1. Hållbarhet. Man väljer en laddstation i hållbara tåliga material såsom återvunnen aluminium som håller över tid, plast av dålig kvalitet väljs bort.
  2. Fler tänker på ekosystemet. Det räcker inte längre att köpa ett elfordon – nu ska även tillbehören följa samma hållbarhetstänk med rätt materialval.
  3. Inte bara för soliga dagar. Laddstationer spelar en viktig roll för många i vardagen och i vårt nordiska klimat måste de fungera varje dag på året trots kyla och regn.
  4. Tidlöst och långsiktigt. Investeringar i våra hem är ofta till sin natur långsiktiga, och därför är det viktigt att välja design som står sig över tiden och funkar oavsett om man byter bilmärke.
  5. Funktionell design. Många skaffar sin första laddstation, vilket ställer höga krav på intuitiv design och enkel användning.
  6. Utbyggbar och uppgraderingsbar. I många hem blir laddstationen hjärtat i hemmets energistyrning och därför vill många välja lösningar som kan utvecklas med tiden utan att man skall behöva byta ut hårdvaran.
  7. Personliga preferenser. Både våra hem och våra elfordon har olika design och färger, och därför kommer vi framöver anpassa laddstationer till vår stil, precis som vi gjort med både mobilskal och handtag till kökslådorna.

”Framtidens laddstationer kommer säga något om vem du är, precis som ditt val av elfordon,” säger Joachim Nordwall. ”För många handlar det om balansgången med lösningar som både passar in och sticker ut på ett fint sätt.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>