Gekås Ullared satsar stort på GOTS-certifierad bomull
Hem HÅLLBAR EKONOMI Gekås Ullared satsar stort på GOTS-certifierad bomull

Gekås Ullared satsar stort på GOTS-certifierad bomull

Publicerat av: Redaktionen

Gekås Ullared satsar stort på GOTS-certifierad bomull

Gekås Ullared satsar stort på kläder för en hållbar garderob under det egna varumärket Basic You. Förpackningarna byts ut och all bomull som används i plaggen blir ekologisk och GOTS-certifierad.

Prisvärda baskläder för dam, herr och barn har alltid varit ett signum för Gekås Ullareds populära varumärke Basic You. Under våren uppdateras Basic You och blir en del av Gekås hållbarhetsarbete. I princip alla miljöpåverkande plastförpackningar har ersatts med återvinningsbara kartonger i papp. Och all bomull som används i plaggen är nu ekologisk och GOTS-certifierad.

– Basic You är ett välkänt varumärke för Gekås kunder och det innehåller ett brett utbud av prisvärda baskläder i bra kvalitet. Därför har vi satsat på att utveckla sortimentet och göra det ännu bättre, säger Anne Faxén som är sortimentschef för Gekås tre konfektionsavdelningar.

– I Basic You-kollektionen finns många ”nära huden”-plagg som strumpor, linnen, underkläder och inte minst babykläder. Då känns det extra bra att kunna erbjuda plagg där hela tillverkningsprocessen följer ett omfattande regelverk med krav på hållbarhet, säger Jonna Laakso, CSR & kvalitetssamordnare på Gekås Ullared.

Gekås Ullared har valt att arbeta med certifieringen GOTS när det kommer till ekologisk bomull. GOTS står för Global Organic Textile Standard och är en internationell märkning för kläder och textil i naturfiber. Den innebär att hela tillverkningen uppfyller hårda krav både vad gäller miljö- och arbetsförhållanden genom plaggens hela produktionskedja.

– GOTS-certifieringen innebär strikta och oberoende kontroller av produktionen. Men vi kontrollerar inte bara Basic You, utan all vår tillverkning. Våra leverantörer har en uppförandekod att följa och vi utför både egna fabrikskontroller och anlitar externa kontrollanter, säger Jonna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>