Gränna Lucia sprider ljus till hela Sverige
Hem LIVSSTIL Gränna Lucia sprider ljus till hela Sverige

Gränna Lucia sprider ljus till hela Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Vackert, stämningsfullt och med nya spännande inslag.

Årets Lucia visas i idylliska Gränna där traditionella jullåtar möter nyare tolkningar.

Lucian Engla Ejdehage lyser upp morgonen med sin sammetslena röst och sitt skönsjungande luciafölje.

Vinterkylan har svept in över pittoreska Gränna där Sveriges Lucia i år äger rum. Vänner och familj har tagit plats inne i Gränna kyrka och inväntar med spänning årets luciatåg. Med ljus och värme träder luciatåget in i kyrkan sjungandes på Luciasången. Luciatåget skrider fram till scenen där lucian Engla Ejdehage hälsar välkommen med en dikt som efterföljs av låten Så mörk är natten. Tärnorna Julia Hulteke och Kajsa Boestad träder fram bredvid Lucia och tar ton till Tänd ett ljus i vackra stämmor.

Julsång med blandning av bluegrass

Gränna Lucia sprider ljus till hela Sverige

Framför Lucia sitter nu fyra stalledrängar bestående av Isac Tell, Jamie Andersson, Theo Moreau och August Hakeberg och sjunger Staffan var en stalledräng ackompanjerat av ett bluegrassband från Gränna. Hela kyrkan klappar i takt till de härliga tonerna som påminner om sommarens svängiga blugrassfestival på Grännaberget. På scen ser vi dessutom tre generationer musiker från Gränna i form av Pelle Brandt, Erik Moreau och Theo Moreau.

Sockersöt sång
Sången En sockerbagare är som klippt och skuren för att sjungas i polkagrisens hemstad Gränna. Hos polkagriskokeriet Polkapojkarna ser vi Theo Norgren tillsammans med Lewis Truedsson sjunga och baka polkagrisar tillsammans med bagaren Simon Vadsten. Ett härligt inslag som fullkomligt andas Gränna.

Barnkören bestående av 100 barn vandrar in på scenen och sjunger Hej mitt vinterland iklädda vantar och mössa och med härlig energi som sprider sig i hela kyrkan.

Känslosamt solo och sprudlande gospel
Med stor utstrålning ställer sig Grännasonen Simon Fredenwall på scenen med ett solo på den mindre traditionella låten Mary did you know. Tonerna som vibrerar i luften lämnar ingen i publiken oberörd.

Anna Sara Andersson som strålande solist skruvar tillsammans med luciakören upp stämningen med gospeln Joy to the world, ett typiskt inslag från Gränna Lucia.

Morgonen avslutas med Luciasången och luciatåget vandrar försiktigt ut ur kyrkan. En vacker och stämningsfull morgon med många fantastiskt duktiga musiker, sångare och dansare från musikaliska Gränna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>