Hem NYHETER Guide: Tre enkla steg för att byta din gamla mobil till nya P40-serien

Guide: Tre enkla steg för att byta din gamla mobil till nya P40-serien

Publicerat av: Redaktionen

Guide: Tre enkla steg för att byta din gamla mobil till nya P40-serien 3

Huawei har den senaste tiden lanserat en rad produkter som har den egna appbutiken AppGallery som bas. Det senaste tillskottet är toppmobilen Huawei P40 Pro+, en av världens bästa kameramobiler. För den som vill byta och vara i de smarta mobilernas absoluta framkant är övergången mycket smidigare än vad man kan tro. Med tre enkla steg är man hemma.

Steg 1 – Phone Clone – Det första man behöver göra, något som gäller för alla mobiltelefoner när man byter, är att få med sig innehållet från den gamla mobilen. Det gäller oavsett om den gamla mobilen är en Android eller Iphone. Det verktyg som Huawei använder sig av heter Phone Clone och hjälper användaren att överföra en stor del av innehållet från den gamla mobilen. Appen finns tillgänglig i Huawei AppGallery. När Phone Clone klonat mobilerna så behöver användaren kontrollera vilka appar som fungerar i den nya miljön. Vissa appar är inte kompatibla med Huaweis mobilmiljö och måste därför installeras separat. Vidare till steg två alltså.

Steg 2 – Komplettera med appar från Huawei AppGallery – Huawei AppGallery innehåller många globala och lokala appar och dessa är enkla att ladda ner. Bland de svenska apparna finns exempelvis BankID, Swish, Freja eID, Kahoot, Fodora, Sleepcycle, KRY, Hitta.se, Biluppgifter, Telldus Live! mobile, TV-matchen, Storytel, Nextory och Truecaller. Utöver detta finns också en hel del webblänkar till svenska medier och andra användbara tjänster tillgängliga. Och som ytterligare komplement är många företags websidor anpassade för mobiler och kan användas via browsern.

Steg 3 – Hitta apparna som inte finns i AppGallery – Slutligen behöver användaren använda sig av en funktion som heter Petal Search. En sökfunktion som letar igenom olika appbutiker på nätet och låter användaren manuellt installera olika Android-appar. Från slutet av sommaren kommer funktionen att vara förinstallerad som widget i alla nya mobiler från Huawei, som till exempel nya P40-serien. En widget är ett litet fönster som ständigt kan uppdateras och visas på mobilens skärm utan att användaren behöver aktivera fönstret.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>