Hållbara affärsidéer vann 100 000 kronor
Hem STARTUP Hållbara affärsidéer vann 100 000 kronor

Hållbara affärsidéer vann 100 000 kronor

Publicerat av: Redaktionen

Nordeas Norrlandsstiftelse har i samarbete med BizMaker delat ut 100 000 kronor i stipendier till tre startups som på olika sätt implementerat hållbarhet i sin affärsidé.

 – Vi vill främja utvecklingen i Norrland och stöttar gärna företag som bidrar till en bättre värld, säger Carina Bergquist Palm, ordförande i stiftelsen.

Startups som deltar i BizMakers företagsinkubator i Västernorrland hade chans att bli nominerade till tävlingen som avgjordes under eventet Framtidens Företag i Sundsvall.

När krutröken lagt sig hade juryn valt ut tre vinnare som delade på totalt 100 000 kronor.

Hållbara affärsidéer vann 100 000 kronor

PRISUTDELARE OCH PRISTAGARE: Carina Bergquist Palm, Nordea, Carl Johard, Calejo, Johannes Holmberg, Calejo, Elin Sjöström, Voady, My Hillörn, Voady, Simon Lundh, Voady och Eva Nyh Hederberg, BizMaker. FOTO: KATARINA LÖVGREN

Lönsamhetspriset: 40 000 kronor vanns av Calejo Industrial Intelligence som utvecklar AI-stöd för industrier och som med den nya tekniken hjälper sina kunder att bli mer lönsamma. Calejo har bland andra SCA och Boliden Mineral på kundlistan.

– Vi kan hjälpa industrier att effektivisera processer och bidra till att de exempelvis blir mer energisnåla. Dessutom hjälper vi kunderna att höja sin AI-mognad. Vi är mycket glada över prispengarna som kommer till nytta, säger Calejos vd Johannes Holmberg.

Jämställdhetspriset: 40 000 kronor vanns av Voady som utvecklat en digital plattform för frisörbranschen. Plattformen är ett komplett affärssystem som underlättar för just frisörer att driva företag och göra bättre affärer.

– Voady skapar friskare och mer lönsamma och hållbara företag, vilket hjälper frisörer att få mer makt över affärerna, säger Voadys vd Elin Sjöström.

Utvecklingspriset: 20 000 kronor vanns av Fair Term Profit som är ett initiativ för investeringar på finansmarknaden. Centralt är att investeringar som görs bidrar till att driva på en hållbar utveckling, och att inga pengar investeras i destruktiva verksamheter. Företaget var ej på plats vid prisutdelningen.

– Vi på BizMaker är jätteglada över samarbetet med Nordeas Norrlandsstiftelse. Att som startup bli uppmärksammad av ett storbolag som Nordea ger inte bara klirr i kassan, utan även energi, inspiration och en tumme upp för det arbete som läggs ner, säger Eva Nyh Hederberg, vd på BizMaker.

För Nordeas Carina Bergquist Palm är hållbarhet något som bara växer i betydelse.

– Det känns helt rätt att få vara med och uppmuntra hållbara initiativ, det är också något vi tar hänsyn till när vi som bank väljer att samarbeta med både små och stora företag, säger Carina Bergquist Palm.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>