Fler väljer cykel i Solna – ökning med 19 procent på två år
Hem TRANSPORT Fler väljer cykel i Solna – ökning med 19 procent på två år

Fler väljer cykel i Solna – ökning med 19 procent på två år

Publicerat av: Redaktionen

Cykeltrafiken har ökat i Solna de senaste två åren.

Mätningen för 2019 visar en ökning med 19 procent jämfört med den tidigare mätningen 2017.

– Cyklandet har ökat i Solna de senaste åren, liksom i resten av regionen. Det är positivt med fler Solnabor och pendlare på våra cykelvägar, och nu trampar vi vidare i arbetet med Solnas cykelvägnät, säger Magnus Persson, tekniska nämndens ordförande, Solna stad.

Fler väljer cykel i Solna – ökning med 19 procent på två år

Solna stad mäter cykelflödena vartannat år på ett antal mätpunkter i cykelvägnätet. Sedan den förra mätningen 2017 har cykeltrafiken ökat med i genomsnitt 19 procent på två år. Störst ökning av cykling konstaterades vid mätpunkterna Karolinska vägen/Solna Kyrkväg (59 procent) och Bergshamravägen/Barks väg (55 procent). Platserna med störst flöden ligger närmast gränsen mot Stockholms stad.

Satsningar 2019 och 2020

Under 2019 gjordes en riktad satsning på 15 miljoner kronor i arbetet med cykelplanen för Solna, och en lika stor satsning planeras för 2020. Samtidigt tillkommer de gång- och cykelsatsningar som görs inom exploateringsverksamheten när nya kvarter växer fram i staden, med till exempel utbyggnad av cykelvägar längs Solnavägen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>