Hållbarhetsfokuserade varumärken ansluter sig till Bencha
Hem LIVSSTIL Hållbarhetsfokuserade varumärken ansluter sig nu till Bencha

Hållbarhetsfokuserade varumärken ansluter sig nu till Bencha

Publicerat av: Redaktionen

Bencha är en ny jämförelseplattform för mode med fokus på hållbarhet.

Genom plattformen vill man också skapa mer transparens inom modeindustrin och hjälpa företag och konsumenter i sin resa att gå mot en mer hållbar produktion och konsumtion.

Bencha jämför idag över en miljon produkter från 5 000 olika varumärken och över 50 återförsäljare och är redan en viktig plattform för att driva förändring i modebranschen.

Nu ansluter sig ett antal varumärken med en stark hållbarhetsprofil till Bencha. Bland nykomlingarna finns prisbelönta Swedish Stockings som fokuserar på hållbara strumpbyxor, nya A New Sweden som producerar kläder helt och hållet i Sverige med svenska råvaror och material samt den hållbarhetsfokuserade marknadsplatsen Green Little Heart.

”Det finns några få varumärken som bryter helt ny mark när det kommer till hållbarhet inom mode och vi kan inte vara stoltare över att dessa inlett samarbete med Bencha och att vi tillsammans kan driva modeindustrins transformation framåt”, säger Amanda Thorén, grundare av Bencha.

Hållbarhetsfokuserade varumärken ansluter sig till Bencha

Amanda Thorén, VD för Bencha, som nu adderar hållbarhetsfokuserade varumärken till Bencha.se

”Varje år slängs 8 miljarder strumpbyxor på soptippar världen över, efter att ha använts endast ett fåtal gånger. Swedish Stockings strumpbyxor och strumpor produceras hållbart av återvunna material i Italien. Att finnas på Bencha kommer öka synligheten och skapa ytterligare transparens gentemot kund, i vår resa mot att vara världens mest hållbara strumpbyxvarumärke. Det ser vi fram emot.”, säger Helena Leach Squire, Brand Director på Swedish Stockings.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>