Peab storsatsar på barn under H22
Hem EVENTMÄSSA Peab storsatsar på barn under H22 City Expo

Peab storsatsar på barn under H22 City Expo

Publicerat av: Redaktionen

När den internationella stadsmässan H22 City Expo igår, den 30 maj, öppnar i Helsingborg har Peab lagt stort fokus på barnen.

I Oceanhamnen lockar en lekfull trafikskola de yngsta att ta ett extra trafiksäkert körkort, och i Peab Lab kan man få lära sig allt om hållbart byggande.

– Som Sveriges största byggbolag vill vi utmärka oss genom att satsa på barnen. De är både vår framtid och nästa generations medarbetare, säger Olle Olsson, regionchef på Peab Bygg Syd.

Bakom Peabs satsning på H22, som pågår till och med den 3 juli, ligger ambitionen att visa upp bolagets hela bredd – från bergtäkt och betong till vägar, broar och hus. Tanken är att sprida kunskap om miljö, trafiksäkerhet, byggande och stadsutveckling.

Peab storsatsar på barn under H22

Trafikskolan, som flirtar lite med föregångaren på H55, utgörs av en bana där man vid olika ”stationer” kan se hur ett hus växer fram.

Barntrafikskolan från 1955 blev en succé och permanentades efter utställningen i Helsingborg för att skolelever skulle kunna utbildas i trafiksäkerhet. 2022 års version bjuder på en asfalterad bana där 40 mindre elbilar väntar på de yngre besökarna. Samtidigt som barnen kör runt bland roliga upplevelser får de ta del av kunskap om social hållbarhet, vikten av hänsyn och tankar om framtidens samhälle.

Olle Olsson hoppas att satsningen på barnen också ger möjlighet att nå många föräldrar:

– De kan kasta sig in i Peab Labs datorspelsvärld och testa hur hållbart de klarar av att bygga. Det är både roligt och lärorikt. Här har vi samlat alla våra ECO-produkter, men också sådant som ännu bara finns i teorin.

Inom Peabs mässområde återfinns även en lekplats, en snickarverkstad för barn och ett utegym med personlig tränare för alla åldrar.

När stadsmässan är slut kommer Peab uppföra bostäder på den plats där trafikskolan ligger.

– På det sättet ger vi tillbaka lite till Helsingborg, säger Olle Olsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>