Hexicon sponsrar lag som bygger flytande vind i LEGO
Hem HÅLLBARA ÅSIKTER Hexicon sponsrar lag som bygger flytande vind i LEGO

Hexicon sponsrar lag som bygger flytande vind i LEGO

Publicerat av: Redaktionen

Tillsammans med andra industriaktörer inom flytande vindkraft sponsrar Hexicon årets upplaga av FIRST LEGO League. 

Tävlingen engagerar fler än 200 ungdomar med syftet att öka intresset för ingenjörskonst, teknik, vetenskap och förnybar energi.

Tema för årets utmaning är förnybar energi och lagen har i uppdrag att bygga en flytande vindkraftpark i LEGO. Syftet med tävlingen är att skapa ett engagemang för de så kallade STEM-ämnena (Science, Technology, Engineering, Mathematics) och särskilt förnybar energi bland ungdomar. Lagarbete är centralt för utmaningen som även uppmuntrar kreativa lösningar och löpande utvärdering av projektets effekt och värde. Förmågor som lägger en god grund för en framtida karriär inom förnybartsektorn.

Sammantaget är det 20 lag från sydvästra England och Wales som deltar. Fler än 200 ungdomar testar sina kunskaper inom kodning, robotik, lagarbete samt LEGO-byggande för att nå framgång. Under utmaningen får de stöd av lokala lärare, STEM-koordinatorer och funktionärer. Tävlingen inleds i januari 2023 och regionala finaler hålls i mars 2023.

På sikt främjar FIRST LEGO League en långsiktig återväxt av kompetens, vilket vår bransch är i stort behov av, säger Marcus Thor, VD Hexicon. Eftersom vi har verksamhet i regionen och utvecklar TwinHub-projektet med flytande teknik utanför sydvästra Englands kust känns det självklart att sponsra ett lag i tävlingen. Också en god möjlighet att nå ut till framtidens ingenjörer som tidigt vill engagera sig i förnybar energiproduktion.

Företagen som deltar är Hexicon-TwinHub, Blue Float Energy, Celtic Sea Power, Cierco Energy, FLOVENTIS, Falck Renewables SpA, Flotation Energy Ltd, Hiraeth Energy, Morwind Ltd, RWE, Seiche och Ocean Winds. Ytterligare stöd ges av Institution of Engineering and Technology (IET), Cognition Creative Learning CIC och LEGO-koncernen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>