Hem ELEKTRONIK Huawei lanserar nya bärbara datorn MateBook 14 – och uppgraderar MateBook 13

Huawei lanserar nya bärbara datorn MateBook 14 – och uppgraderar MateBook 13

Publicerat av: Redaktionen

Huawei lanserar nya bärbara datorn MateBook 14 - och uppgraderar MateBook 13 3

Huawei har genom ett starkt fokus på forskning och utveckling i kombination med lång erfarenhet av att tillverka mobila enheter byggt en stark position på PC-marknaden. Nu lanserar företaget helt nya Huawei MateBook 14 och en uppgraderad version av Huawei MateBook 13. Båda datorerna riktar sig mot mobila professionella användare och har alla de egenskaper Huaweis bärbara datorer är kända för, såsom Huawei FullView-bildskärm, robust och lätt konstruktion såväl som en slimmad och stilren design.

Huawei lanserar nu helt nya MateBook 14 och uppgraderar MateBook 13. Den förstnämnda är flaggskeppet i serien som också innebär att Huawei nu får ett komplett utbud av bärbara datorer i premium-segmentet. MateBook 14 kommer med en FullView Display, kraftfull prestanda, extrem portabilitet, god byggkvalitet och en elegant look. Huawei har även med dessa modeller ett fortsatt samarbete med såväl Microsoft som Intel. MateBook 14 är till exempel utrustad med tionde generationens Intel® Core™, MX350 diskret grafik, 16 GB RAM, och stöd för 2K FullView-skärm med Multi-touch och Huawei Share.

-Huaweis nya laptop är utrustad med tionde generationens Intel® Core™, vilken gör den snabbare, mer energieffektiv och ger den ökad kapacitet. Intelprocessorn är grunden för hög prestanda, fantastisk design och lång batteritid, säger Thomas Melzer, Technical Solution Specialist på Intel.

-MateBook 14 är en modern PC som kombinerar det bästa av funktionerna i Windows 10. Allt från smidig inloggning med Windows Hello till touchskärm för att släppa lös din kreativitet. I kombination med hög prestanda och en tunn portabel design erbjuder MateBook 14 en fantastisk Windowsuppevelse, säger Anders Wistam, Nordic Channel Sales Lead OEM på Microsoft.

Flaggskeppsmodellen är med sin stora skärm och nätta utformning perfekt för produktiva uppgifter. Datorn är utrustad med FullView Display och topp- och sidoram om endast 4,9 mm. Datorn har en smal ram som möjliggör att den nätta datorn får en stor skärm och en screen-to-body ratio på 90 procent. I jämförelse med andra tillverkare är MateBook 14 utrustad med en 3:2-skärm, vilket effektivt utökar det synliga området med 8,4 procent jämfört med de vanligaste 16:9-skärmarna. Detta förhållande gör MateBook 14 både ergonomisk och bra lämpad för den produktiva datoranvändaren.

Huawei har utrustat datorn med en 2K+-skärm, ett steg upp från Full HD-skärmar. FullView-skärmen på MateBook 14 stöder en upplösning på upp till 2160×1440, vid 185ppi. Den stöder också 100 procent av sRGB-färgrymden, ett kontrastförhållande på 1000:1 och en högsta ljusstyrka på upp till 300 nits – vilket ger liv åt innehåll som bilder och filmer, samtidigt som det underlättar arbetet för användare som redigerar filmer eller grafiskt innehåll.

MateBook 14 går att få med touch-skärm. Utöver hög precision med multi-touch har den även stöd för att ta skärmdumpar genom att enkelt svepa med tre fingrar nedåt på skärmen. MateBook 14 är designad med konceptet ”Pure & Invisible” och har en elegant, minimalistiskt metalliskt chassi, som är sandblästrat för att skapa en mjuk matt finish. Datorn är otroligt portabel och väger endast 1,53 kg och har måtten 307,5 x 223,8 x 15,9 mm.

Huawei MateBook 14 kommer utrustad med en tionde generationens Intel Core-processor. Utöver en uppgraderad processor har Huawei MateBook 14 även upp till 16 GB arbetsminne (dual channel RAM) samt en PCIe SSD-enhet för smidig och stabil produktiv och kreativ användning. Vidare har Huawei MateBook 14 försetts med ett NVIDIA GeForce MX 350 GPU (TDP 25W) med 2 GB GDDR5-grafikminne. Grafikprocessorn gör det möjligt för kreativa användare att briljera med sina färdigheter oavsett om det gäller grafik eller video.

Med hög prestanda kommer också krav på bra kylning av processorn och så är också fallet med nya Huawei MateBook 14. För att säkerställa att datorn inte överhettas när den används för krävande uppgifter har den utrustats med Huawei Shark Fin Fan 2.0, som tack vare större fläktblad än föregångaren kan flytta mer kall luft för bättre kylning jämfört med den förra generationens teknik. Smart teknik övervakar temperaturen i datorn och justerar fläktarna i realtid för optimal kylning utan onödigt buller.

Huawei MateBook 14 har ett batteri på 56Wh som tillsammans med smarta energisparfunktioner säkerställer lång batteritid. Exempelvis kan du med datorn spela upp video i full HD (1080p) i 14,7 timmar, använda datorn normalt i 13,6 timmar eller surfa på nätet i 10,7 timmar mellan laddningar. Laddning av datorn görs med en Typ-C-laddare på 65 watt som utöver att ladda din dator även har stöd för Huawei SuperCharge för utvalda telefoner. Med laddaren kan du snabbt ladda upp din dator var du än är.

Huawei MateBook 13

Huawei MateBook 13 är riktad mot mobila professionella användare. Datorn har alla de egenskaper företagets bärbara datorer är kända för, såsom Huawei FullView-bildskärm, robust och lätt konstruktion såväl som en slimmad och stilren design. Den uppgraderade modellen kommer med tionde generationens Intel Core-processor och 16GB arbetsminne samt stöd för Huaweis 2k FullView-bildskärm med multi-touch-funktion och Multi-screen Collaboration.

Huawei MateBook-serien representerar både Huaweis erfarenhet av mobil innovation och sitt åtagande att leverera produkter av högsta kvalitet. Huawei MateBook 13 har klassisk Huawei MateBook-design och Huawei FullView-bildskärm samt drivs av en tionde generationens Intel Core-processor och NVIDIA GeForce MX 250-grafik. För kylning av datorn har den nya Huawei MateBook 13 ett kylsystem, som hämtat inspiration från hajfenor, som innehåller fläktar med hög prestanda. När det gäller utseende är Huawei MateBook 13 försedd med en 2K Huawei FullView-bildskärm med Multi-touch och som täcker hela 88 procent av ytan.

Huawei MateBook 13 har en metallisk, minimalistisk design. Kanterna är mjukt böjda i fasad aluminium. Med en storlek på endast 286 x 211 x 14,9 millimeter och en vikt på cirka 1,3 kg är Huawei MateBook 13 perfekt för användare som alltid är på språng.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>