Idag firar vi Fondvalsdagen
Hem EKONOMI Idag firar vi Fondvalsdagen

Idag firar vi Fondvalsdagen

Publicerat av: Redaktionen

Idag firar vi Fondvalsdagen

Många upplever att de inte har tid att ta reda på vilka fonder som är hållbara. Därför instiftade Svanen en speciell dag för att inspirera den svenska befolkningen att välja hållbara fonder.

Sparbanken Rekarne högtidlighåller Fondvalsdagen och på hemsidan hittar du mer information om Svanenmärkta fonder och andra hållbara former av sparande.

Svanenmärkningen startades för att hjälpa konsumenter att göra bra val för miljön. Banken har erbjudit hållbara fonder under många år och sedan oktober 2017 är fem av deras fonder även Svanenmärkta: Transition Sweden, Transition Global, Transition Global MEGA, Transition Sweden MEGA och Humanfond. Svanen gör det lättare för dig att fatta mer hållbara beslut gällande ditt sparande.

Svanenmärket och fondens historiska avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Värdet på fonder kan både minska och öka och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar som du har satt in. En fond med riskklass 6-7 kan på grund av sin sammansättning och förvaltningsmetoder minska och öka kraftigt i värde. Du hittar faktablad, informationsbroschyr och fondbestämmelser under respektive fond på sparbankenrekarne.se/fondlista eller hos din återförsäljare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>