Hem NYHETER Implema Inspire Labs: en kreativ drivbänk för att utforska och accelerera nya lösningar!

Implema Inspire Labs: en kreativ drivbänk för att utforska och accelerera nya lösningar!

Publicerat av: Redaktionen

Implema Inspire Labs: en kreativ drivbänk för att utforska och accelerera nya lösningar! 3

På Implema har vi antagit en stor utmaning. Vi vill digitalisera svenskt näringsliv på ett hållbart sätt. För att lyckas måste man våga lyfta blicken, våga testa nya saker, experimentera med ny teknik och nya sätt att arbeta.

Implema Inspire Labs är en kreativ drivbänk där vi tillsammans med kunder och partners utforskar och accelererar nya lösningar inom teknikområden som artificiell intelligence, machine learning och robotisering.

Implema har en lång bakgrund med effektiva implementeringar av nya affärssystem. Många kunder vill ha mer av Implema och efterfrågar en tydligare guidning i den digitalisering som pågår.

–  Våra kunder vill ha mer stöd i att analysera och förstå problem och hur den nya tekniken kan användas för att komma vidare från invanda processer och metoder, berättar Implemas VD Jörgen Aronsson. Att guida och leda i det ”okända” kräver ett nytt angreppssätt samt att vi kommer in tidigare i våra kunders problemlösningsprocess. Därför har vi utvecklat Inspire Labs som en kreativ drivbänk för att utforska och accelerera nya lösningar som är anpassade för att klara morgondagens utmaningar.

Eskil Rehme är data scientist på Implema och ansvarig för Implema Inspire Labs. Han berättar:

Vi har tagit inspiration från andra och sett vilka delar vi tror fungerar bäst för oss. Sen har vi byggt ihop det till det koncept som nu är Implema Inspire Labs.

De flesta bolagen kan göra så mycket mer med befintliga affärssystem. Idag finns tekniken men det är ofta kreativiteten som sätter gränserna. Det är här Implema vill göra skillnad.

Implema Inspire Labs bygger på best practise med beprövade koncept som exempelvis Design Thinking i kombination med erfarenhet och lärdomar från andra liknande labs.

Rehme liknar Implema Inspire Labs vid en drivbänk.

En drivbänk är ju en plats där du försöker accelerera ett tillväxtförlopp. Det är precis vad vi vill göra. Vi vill ta en idé och snabba på den till verklighet. En metod i den här drivbänken är hackathon som är ett mycket bra sätt att accelerera idéer på. Ett hackathon är i grund och botten en tävling där man försöker skapa kreativitet genom att begränsa den. Man ger deltagarna begränsning i tid, en plattform att jobba på och ett problem att lösa. Det är mycket spännande att se vad de kommer upp med för lösningar.

 Målsättningen är att erbjuda Implema Inspire Labs till kunder så att de snabbt ska kunna komma igång utan att behöva starta upp egna labs.

– Vi har många kunder som inte är så stora och där finns ett stort behov av att jobba närmare en partner som Implema, säger Jörgen Aronsson. Målet är att lösa både de stora problemen och lite mindre ”skav” i vardagen, men framförallt att överföra kunskap till våra kunder så att de själva ska kunna utveckla sin kreativitet. Vi samarbetar med våra stora partners SAP och Microsoft och kommer fortsätta att samarbeta med fler kunder, fler partners och experter för att hela tiden framtidssäkra Inspire Labs.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>